Oulun in­ses­ti­ta­pauk­sen uhri syyt­tees­sä lap­sen­sa pa­hoin­pi­te­lys­tä

Insestin uhriksi joutunut ulkomaalaistaustainen oululaisnainen on saanut syytteitä.

-
Kuva: Essi Puuri

Insestin uhriksi joutunut ulkomaalaistaustainen oululaisnainen on saanut syytteitä.

Syyttäjä on nostanut naista vastaan syytteet pahoinpitelystä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Kalevan saamien tietojen mukaan syyttäjä väittää, että nainen pahoinpiteli insestin seurauksena syntynyttä lasta antamalla hänelle niin sanottuja luunappeja. Lisäksi hänen väitetään syyllistyneen kielenkäyttönsä vuoksi sosiaalityöntekijöiden väkivaltaiseen vastustamiseen samaisen lapsen huostaanottoprosessin yhteydessä.

Nainen kiistää syyllistyneensä asiassa rikoksiin. Hän sanoo, ettei hän ole tehnyt ruumiillista väkivaltaa lapselleen eikä hän ole uhkaillut tai vastustanut virkamiehiä väitetyllä tavalla. Syytteitä on määrä käsitellä oikeudenkäynnissä helmikuussa.

Naisen aviomiestä epäiltiin samoista rikoksista. Syyttäjä jätti syytteet nostamatta, sillä hänen mielestään oikeudenkäyntiä ja rangaistusta on pidettävä kohtuuttomina tai tarkoituksettomina. Mies karkotettiin Suomesta törkeästä huumausainerikoksesta kärsityn vankeusrangaistuksen jälkeen ja hän on maahantulokiellossa.

Ulkomaalaistaustainen nainen nousi julkisuuteen lokakuussa, kun hänen isänsä tuomittiin kahdeksaksi vuodeksi vankeuteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.