Oulun in­ses­ti­ta­pauk­sen uhri kiistää syyt­teet lap­sen­sa pa­hoin­pi­te­lys­tä

Insestin uhriksi joutuneelle ulkomaalaistaustaiselle oululaisnaiselle luettiin maanantaina syytteet pahoinpitelystä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

-
Kuva: Essi Puuri

Insestin uhriksi joutuneelle ulkomaalaistaustaiselle oululaisnaiselle luettiin maanantaina syytteet pahoinpitelystä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Syyttäjän mukaan nainen oli tehnyt ruumiillista väkivaltaa 5–7-vuotiaalle lapselleen vuosina 2013 ja 2014.  Syytettynä oleva nainen pahoinpitelyn. Hän myöntää sen, että hän on antanut lapselleen luunappeja kasvatusmielessä. Hänen puolustuksensa mukaan tarkoituksena ei ollut pahoinpidellä tai rangaista lasta vaan kasvattaa häntä ymmärtämään, miten hänen tulisi toimia.

Nainen katsoo syyllistyneensä menettelyllään korkeintaan lievään pahoinpitelyyn, jonka syyteoikeus on vanhentunut.

Lisäksi syyttäjä vaatii naiselle tuomiota virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Hänen mukaansa nainen oli uhkaillut Oulun kaupungin sosiaalityöntekijöitä väkivallalla vuonna 2015.

Nainen kiisti oikeudessa myös nämä syytökset. Naisen mukaansa hänen puhelinkeskusteluitaan on tulkittu väärin.

Jos nainen kuitenkin todetaan syyllisiksi rikoksiin, hän vaatii, että hänet jätetään joka tapauksessa tuomitsematta rangaistukseen.

Lapsi vaatii korvauksia

Lapsi vaatii äidiltään edunvalvojansa välityksellä 300 euron korvauksia kivusta ja särystä. Sosiaalityöntekijät puolestaan vaativat yhteensä 2 000 euron korvausta kärsimyksestä ja tilapäisestä haitasta.

Naisen mukaan häntä ei tulisi velvoittaa maksamaan korvauksia mutta mikäli oikeus näin päätyy tekemään, pitää hän lapsen vaatimaa korvaussummaa oikeana. Työntekijöiden korvausvaatimuksesta nainen myöntää oikeaksi yhteensä 350 euroa.

Käräjäoikeus antaa tuomionsa myöhemmin todennäköisesti kansliatuomiona.

Rikoksista syytetty nainen nousi julkisuuteen viime lokakuussa, kun hänen isänsä tuomittiin kahdeksaksi vuodeksi vankeuteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.