Mainos

”Oulun ihmeen” syn­ty­si­joil­la on tar­jol­la muun­nel­ta­vaa toi­mi­ti­laa – Katso, miten We­la­dol­le rää­tä­löi­tiin yri­tyk­sen nä­köi­set toi­mi­ti­lat

Oulun ihme vei suomalaisen elektroniikkaosaamisen maailmankartalle, ja ihmeen päänäyttämönä toimi Linnanmaan Teknologiakylä. Nyt alueelle pakkautunut teknologiaosaaminen henkii uuden ihmeen mahdollisuutta, ja Tutkijantien toimitilat ovat valmiina vastaanottamaan uusia ihmeidentekijöitä. Vapaat tilat modernisoidaan tulevien vuokralaisten toiveiden mukaan.

Tutkijantie 8:n toimitilat sijaitsevat Teknologiakylän osaamiskeskittymän ytimessä.
Tutkijantie 8:n toimitilat sijaitsevat Teknologiakylän osaamiskeskittymän ytimessä.

Oulun ihme vei suomalaisen elektroniikkaosaamisen maailmankartalle vuosituhannen vaihteessa.

Ihmeen päänäyttämönä toimi Linnanmaan Teknologiakylä, joka omaksui toimintamallinsa suoraan globaalin IT-alan hermokeskuksesta, Piilaaksosta.

Teknologiakylän sijainti yliopiston välittömässä läheisyydessä sekä elektroniikka-alan toimijoiden runsaus liitti tutkimuksen, osaamisen ja verkostoitumisen yhteen tavalla, joka vei oululaisen IT-osaamisen maailmanmaineeseen.

Toimitilaa Oulun ihmeen syntysijoilla

Nyt pöytä on katettu uutta ihmettä varten.

Teknologiakylään on keskittynyt osaamista, joka vetää vertoja alkuperäisen ihmeen ajan kyvykkyydelle, – ja kenties jopa ylittää sen. Oulun ammattikorkeakoulu muutti yliopiston kampusalueelle vuonna 2020, minkä ohella Teknologiakylän reunamilla toimivat VTT, Bittium sekä Technopoliksen IT-keskittymä.

Myös Oulun ihmeen veturina toiminut Nokia on parhaillaan rakentamassa uusia tilojaan Teknologiakylän pohjoispuolelle.

”Kun Nokia muuttaa vain kivenheiton päähän, ympyrä tavallaan sulkeutuu. IT-genre on alueella vahva, mikä mahdollistaa monenlaiset yhteistyöt ja verkostoitumisen alalla”, Trevian Asset Managementin kiinteistövarainhoitaja Jussi Mattila luonnehtii.

Kaupallisten kiinteistöjen varainhoitoyhtiö Trevian Asset Management vuokraa toimitiloja osaamiskeskittymän ytimestä: Tutkijantie 8:ssa ja 7–9:ssä tarjolla on joustavasti toimitilaa pienemmistä 50 neliön kokonaisuuksista aina 1 200 neliön suureen yhtenäiseen avokonttoriin saakka.

Tekninen manageri Juha Jaakola ja asset manager Jussi Mattila näkevät, että Teknologiakylässä vallitsee vahva tekemisen ilmapiiri.
Tekninen manageri Juha Jaakola ja asset manager Jussi Mattila näkevät, että Teknologiakylässä vallitsee vahva tekemisen ilmapiiri.

Menneiden aikojen loistossa kiinteistöissä ei olla jääty paistattelemaan, vaan tähtäin on tiukasti tulevassa. Eloisista toimitiloista on vuokrattu suurin osa, 75 %, ja vuokralaisten joukossa on niin kunnianhimoisesti kansainvälistä läpimurtoa tavoittelevia start up -yrityksiä kuin jo kannuksensa ansainneita toimijoitakin, kuten Skoda Transtech.

Lähes rajattomat mahdollisuudet

Tutkijantie 8:n ja 7–9:n kiinteistöt rakennettiin vuosina 1994–2000 alun perin Elektrobitin käyttöön. Rakentamisvuotta ei kuitenkaan kannata jäädä liiaksi tuijottelemaan, sillä Trevian modernisoi tilat ja pinnat tulevien vuokralaisten toiveiden mukaan.

”Näin pystytään täysin vastaamaan asiakkaan toiveisiin. Jokaisella on omat tarpeensa sen suhteen, paljonko esimerkiksi halutaan avokonttoria ja paljonko vetäytymistiloja ja neuvotteluhuoneita. Puhumattakaan materiaaleista ja värimaailmasta”, Mattila valaisee.

Nykyisellään tyhjät tilat ovat siis erinomaisia aihioita, jotka muuntuvat jouhevasti monenlaisiin tapoihin tehdä toimistotyötä.

”Tilat ovat hyvin muuntojoustavia, eli niihin voidaan tehdä varsin rajattomasti asiakkaan toivomia muutostöitä. Monenlaiset ratkaisut ovat neuvoteltavissa”, Trevianin tekninen manageri Juha Jaakola painottaa.


Rakennuttajakonsulttiyritys Weladon uudet toimitilat Tutkijantie 7–9:ssä näyttävät toteen sen, miten avokonttoriaihiosta luodaan viihtyisät ja yrityksen näköiset tilat. Rakennuttajakonsulttiyritys Weladon uudet toimitilat Tutkijantie 7–9:ssä näyttävät toteen sen, miten avokonttoriaihiosta luodaan viihtyisät ja yrityksen näköiset tilat. Rakennuttajakonsulttiyritys Weladon uudet toimitilat Tutkijantie 7–9:ssä näyttävät toteen sen, miten avokonttoriaihiosta luodaan viihtyisät ja yrityksen näköiset tilat. Rakennuttajakonsulttiyritys Weladon uudet toimitilat Tutkijantie 7–9:ssä näyttävät toteen sen, miten avokonttoriaihiosta luodaan viihtyisät ja yrityksen näköiset tilat.
Rakennuttajakonsulttiyritys Weladon uudet toimitilat Tutkijantie 7–9:ssä näyttävät toteen sen, miten avokonttoriaihiosta luodaan viihtyisät ja yrityksen näköiset tilat.
Rakennuttajakonsulttiyritys Weladon uudet toimitilat Tutkijantie 7–9:ssä näyttävät toteen sen, miten avokonttoriaihiosta luodaan viihtyisät ja yrityksen näköiset tilat.

Mahdollisuuksien kirjoon lukeutuvat myös kokonaan uudet toimitilat, sillä Tutkijantie 7–9:n tontilla on reilut 2 000 neliötä käyttämätöntä rakennusoikeutta.

Jo olemassa olevat toimitilat puolestaan ovat heti vapaina uusien ihmeidentekijöiden käyttöön. Jos muutostyöt ovat vähäisiä, pääsee muuttamaan nopeastikin. Laajemmankin remontin tullessa kyseeseen on odotusaika kohtuullinen.

”Remonttia varten meillä on valmiina joustavat yhteistyökumppanit, jotka pääsevät töihin heti, kun nimet ovat paperissa. Laajojenkin muutostöiden tapauksessa muuttamaan pääsee 3–6 kuukauden aikajänteellä”, Jaakola täsmentää.

Tutkijantie 7–9:ssä sijaitseva Weladon vanha toimitila on kertaalleen remontoitu ja valmis vastaanottamaan uudet toimijat tarvittaessa nopeastikin.
Tutkijantie 7–9:ssä sijaitseva Weladon vanha toimitila on kertaalleen remontoitu ja valmis vastaanottamaan uudet toimijat tarvittaessa nopeastikin.

Welado sai toiveidensa mukaiset toimitilat

Tutkijantie 7–9:ssä majaansa pitävän rakennuttajakonsulttiyritys Weladon toimitilat ovat esimerkki siitä, kuinka Tutkijantien tilojen potentiaali on vuokralaisen toiveiden mukaisesti hyödynnettävissä.

Welado muutti nykyisiin tiloihinsa saman kiinteistön alakerrasta vajaa vuosi sitten. Sitä ennen uusille tiloille oli toteutettu totaalinen kasvojenkohotus.

”Tämä oli suurta avointa tilaa, eikä keittiötä tai väliseiniä ollut. Ne rakennettiin remontin aikana, jonka yhteydessä saimme itse valita esimerkiksi keittiökaapit ja tilojen värimaailman”, kertoo Weladolla työskentelevä projektiassistentti Teresa Saarela.

Saarela luonnehtii remontoitujen tilojen vastaavan kaikin puolin Weladon toiveita. Uusien väliseinien avulla valtava avokonttori rajattiin sopivan kokoisiin, käytännöllisiin osiin.

”Pidän siitä, että tänne saatiin runsaasti vetäytymistiloja omaa rauhaa kaipaaville. Toisaalta tähän isoon tilaan mahtuu isompikin porukka, ja parhaimmillaan meitä on ollut täällä koolla 50 ihmistä kerrallaan”, kuvailee puolestaan hankeviestinnän asiantuntija Sini Syrjä-Virtanen viitaten ”tanssisaliksi” tai ”olohuoneeksi” kutsuttuun oleskelutilaan.

Sini Syrjä-Virtanen ja Teresa Saarela ovat tyytyväisiä Weladon uusien toimitilojen toteutukseen. Myös toimiston sijainti ja saavutettavuus saavat heiltä kiitosta.
Sini Syrjä-Virtanen ja Teresa Saarela ovat tyytyväisiä Weladon uusien toimitilojen toteutukseen. Myös toimiston sijainti ja saavutettavuus saavat heiltä kiitosta.

Kun Welado vielä pohti uusiin tiloihin muuttamista, nousi saavutettavuus tärkeäksi kriteeriksi.

”Moottoritietä pitkin on helppo tulla töihin ja kulkea myös asiakaskäynneille, eikä parkkipaikkaakaan tarvitse etsiä. Juuri parkkipaikkojen rajallisuus karsi keskustan pois laskuista”, Saarela avaa käytyä keskustelua.

Myös pyöräily on toimiva vaihtoehto työmatkan taittamiseen.

”Itse kuljen töihin pyörällä, ja on iso plussa, että Baana tulee tähän aivan nurkille”, Syrjä-Virtanen lisää.

Saarela ja Syrjä-Virtanen tähdentävät myös sitä, että lähellä on – ei vain yksi – vaan peräti kaksi kuntosalia, joita weladolaiset käyttävät ahkerasti. Toinen yksityisistä kuntosaleista sijaitsee samassa rakennuksessa kuin Weladon toimisto, toinen Tutkijantie 8:ssa.

”Welado rakennutti ja valvoi Tutkijantie 8:n kuntosalin muutostyöt, joten siellä on mukava käydä, kun tietää, että työt onnistuivat suunnitellusti ja laadukkaasti”, Syrjä-Virtanen naurahtaa.

Tutustu tarkemmin Tutkijantie 8:n ja Tutkijantie 7–9:n vapaisiin toimitiloihin ja sovi esittely.

Lisätietoja kohteesta antaa: