Estonia: Täl­lai­nen on suo­ma­lai­nen Es­to­nia-to­dis­ta­ja – Harri Ruot­sa­lai­nen kertoo näh­neen­sä to­dis­teen up­poa­mi­sen syistä

Jääkiekko: Kärp­pien huip­pu­vi­rei­nen ve­nä­läis­vah­ti kertoo, kuka hän oikein on

Mainos: Kaleva Median ja­ka­ja­na saat vai­kut­taa omaan työ­mää­rää­si ja tienaat sen mu­kai­ses­ti. Klikkaa tästä täyt­tä­mään työ­ha­ke­mus.

Tilaajille

Oulun alueen jää­kiek­ko­seu­rat ovat tuk­ka­nuot­ta­sil­la kes­ke­nään – alle kaksi vuotta sitten sol­mit­tu seu­ra­yh­teis­työ natisee lii­tok­sis­taan: "Jat­ku­vas­ti rii­del­lään ja puu­ko­te­taan toisia sel­kään"

Kenttätasolta kantautuu vahvaa viestiä, että sovituista asioista ei pidetä kiinni. Seurat ajavat voimakkaasti omaa etuaan.

Oulun alueen jääkiekkoseurojen yhteistyö ei ole lähtenyt toimimaan suunnitellusti. Kuvituskuva.
Oulun alueen jääkiekkoseurojen yhteistyö ei ole lähtenyt toimimaan suunnitellusti. Kuvituskuva.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Kaleva kysyi kuudesta eri jääkiekkoseurasta, miten seurayhteistyö toimii käytännön tasolla. Vastaajia oli yhteensä kymmenen. Heistä ainoastaan Oulun Kärpät 46 ry:n toiminnanjohtaja Mika Pieniniemi oli halukas vastaamaan kysymyksiin omalla nimellään. Moni vastaaja sanoi pelkäävänsä, että epäkohtien nostaminen esiin julkisesti haittaisi omaa tai jälkikasvun urakehitystä.

Kiekko-Oulu ry oli ainoa seura, jolta ei kysytty yhteistyön toimivuudesta. Perinteikkään oululaisseuran toiminta rajoittuu tällä hetkellä lähinnä kiekkokouluihin.