Liikenne: Useat ket­ju­ko­la­rit lait­toi­vat Oulun ja Kem­pe­leen lii­ken­teen se­kai­sin

Mielenterveys: OYSin nuo­ri­so­psy­kiat­rian osas­tol­la toi­vo­taan apua kesällä avat­ta­vas­ta syö­mis­häi­riö­kes­kuk­ses­ta

Luitko jo tämän: Nyt puhuu Kärp­pien pu­heen­joh­ta­ja Heikki Kont­sas, mutta hen­ki­lös­tö­vaih­dok­sis­ta hän vai­ke­nee

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Ou­lu­lai­sen Laptin lii­ke­vaih­to kasvoi vuonna 2021 kym­me­nil­lä mil­joo­nil­la: "Tämä pa­nos­tus on nyt kan­ta­nut he­del­mää"

Euromääräinen liiketulos kasvoi 16,6 miljoonasta eurosta 25,1 miljoonaan euroon.

Timo Pekkarinen kertoo yrityksen tehneen päätöksen RS-asuntotuotantoon panostamisesta maaliskuussa 2020.
Timo Pekkarinen kertoo yrityksen tehneen päätöksen RS-asuntotuotantoon panostamisesta maaliskuussa 2020.
Kuva: Lapti Group

Oululaisen Rakennusliike Lapti Oy:n liikevaihto nousi vuonna 2021 kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle. Laptin tiedotteen mukaan liikevaihto oli viime vuonna 344,4 miljoonaa euroa. Vuonna 2020 vastaavat lukemat olivat 277,6 miljoonaa euroa.

Euromääräinen liiketulos kasvoi 16,6 miljoonasta eurosta 25,1 miljoonaan euroon.

Lapti kertoo, että vahvan tuloksen taustalla olivat erityisesti RS-asuntokohteiden korkeat myyntiasteet. RS-kohteet tarkoittavat uusia asuntoja, joiden myynti aloitetaan jo rakentamisvaiheen aikana ja joissa on ostajien ja yhtiön hyväksi asetettu asuntokauppalain vaatimat turvajärjestelmät.

Myös rakennustyömaiden hyvät taloudelliset tulokset poikkeuksellisesta toimintaympäristöstä huolimatta edesauttoivat vahvaan tulokseen pääsyä.

Vuoden 2021 liikevaihdosta peräti 60 prosenttia koostui RS-asuntorakentamisesta.

Laptin toimitusjohtaja Timo Pekkarinen kertoo yrityksen tehneen päätöksen RS-asuntotuotantoon panostamisesta maaliskuussa 2020.

– Havaitsimme markkinoilla tapahtuvan voimakkaita toimenpiteitä ja muutoksia, jotka eivät olleet linjassa asuntomarkkinoiden ison kuvan ja toimialan megatrendien kanssa. Tämä panostus on nyt kantanut hedelmää, Pekkarinen sanoo.