Kalevan kisat: Oulun Py­rin­nön Laura Loponen aitoi SM-prons­sil­le

Terveys: Iho­syö­vis­tä va­ka­vim­man me­la­noo­man esiin­ty­vyys on yleis­ty­nyt, mutta ennuste on pa­ran­tu­nut

Ou­lu­lai­sen Bit­tiu­min lii­ke­vaih­to kasvoi huh­ti-ke­sä­kuus­sa hieman – kom­po­nent­ti­pu­la haittaa lii­ke­vaih­don ke­hit­ty­mis­tä

Oululaisen teknologiayhtiö Bittiumin liikevaihto kasvoi hieman huhti-kesäkuun aikana.

Yhtiön liikevaihto toisella vuosineljänneksellä oli 22,7 miljoonaa euroa, mikä on 0,2 prosenttia enemmän kuin edellisvuotena. Liikevaihdon kasvu on hiipumaan päin, sillä vielä tammi-maaliskuussa yhtiön liikevaihto kasvoi 7,7 prosenttia.

Yhtiön liiketulos oli huhti-toukokuussa 0,8 miljoonaa euroa, kun edellisvuotena se oli 0,7 miljoonaa.

Bittiumin toimitusjohtaja Hannu Huttunen kertoo yhtiön tiedotteessa, että toinen vuosineljännes kehittyi odotusten mukaan. Elektroniikan komponenttipula vaikuttaa merkittävästi tuoteliiketoiminnan liikevaihdon kehittymiseen, hän toteaa.

– Tuoteliiketoiminnan suhteellinen osuus liikevaihdosta laski hieman edellisvuodesta, mikä johtui komponenttipulan aiheuttamasta tuotemyynnin laskusta. Terveysteknologiatuotteiden myynti kasvoi edellisvuodesta, mutta taktisen viestinnän ja tietoturvallisten puhelimien myynti jäi edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta, Huttunen kertoo.

Huttusen mukaan yhtiössä on käynnistetty elektroniikan komponenttipulan vuoksi sisäisiä kehityshankkeita, joissa tuotteissa käytettyjä vaikeasti saatavilla olevia komponentteja vaihdetaan paremmin saatavilla oleviin.