Taivaan ilmiöt: Oulun tai­vaal­la nähtiin ai­nut­laa­tui­nen va­loil­miö – asian­tun­ti­ja kertoo, mistä oli kyse

Kolumni: Aika kultaa muistot – 1980-lu­kua on pidetty aikana, jolloin olot Suo­mes­sa olivat par­haim­mil­laan

Luitko jo tämän: Kaak­ku­riin ra­ken­tuu muun muassa Rusta ja Stadium Outlet

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Ou­lu­lai­sel­le Risto Jär­ven­pääl­le las­ten­mu­sii­kin elä­män­työ­pal­kin­to, Pentti Punkin Syn­ty­mä­päi­vät on vuoden tulokas

OULU

Elina Ursin

Risto Järvenpää tunnetaan Lastenjatseista. Tapahtumaa on järjestetty vuodesta 1988 lähtien muun muassa Ainolan puistossa.
Risto Järvenpää tunnetaan Lastenjatseista. Tapahtumaa on järjestetty vuodesta 1988 lähtien muun muassa Ainolan puistossa.
Kuva: Kontiainen Jarmo

Oululainen Risto Järvenpää palkittiin Lastenmusiikki ry:n elämäntyöpalkinnolla ja oululainen lastenlauluyhtye Pentti Punkin Syntymäpäivät vuoden tulokas -palkinnolla perjantai-iltana pidetyssä Lastenmusiikkipäivän Jellonagaalassa Oulussa.

Järvenpää on soittaja, lauluntekijä, musiikkikasvattaja ja opettaja, jonka laulut ja tapahtumat ovat antaneet iloa lasten ja lapsiperheiden arkeen ja juhlaan jo vuosikymmeniä. Esikuvana ja oppi-isänä hän on näyttänyt tietä monille lastenmuusikoille.

Pentti Punkin Syntymäpäivät -triossa musisoivat Ant­ti Kok­ko, His­ki Pa­ju­nie­mi ja Valt­te­ri Huo­vi­nen.

Kolmatta kertaa järjestetyssä gaalassa palkittiin ansioituneita lastenmusiikin tekijöitä. Vuoden lastenlaulu Tuu mun mukaan (säv.&san. Onni Lonka, esittäjä Helsingin Poliisisoittokunta ja Onni Lonka) valittiin yleisöäänestyksellä.