Ou­lu­lai­nen yli sata työn­te­ki­jää työl­lis­tä­vä oh­jel­mis­to­yh­tiö PiiMega myytiin jy­väs­ky­lä­läi­sel­le Pin­jal­le

PiiMega jatkaa Kempeleessä entisellä nimellä ainakin toistaiseksi ja ilman henkilöstömuutoksia.

Oululainen ohjelmistoyritys Piimega myytiin jyväskyläläiselle Pinjalle.
Oululainen ohjelmistoyritys Piimega myytiin jyväskyläläiselle Pinjalle.
Kuva: Pasi Klemettilä

Oululainen ohjelmistoyhtiö PiiMega Oy on myyty jyväskyläläiselle teknologiayhtiö Pinjalle.

PiiMega on erikoistunut metsäteollisuuden toimitus- ja tuotantoketjun ohjelmistoihin, verkkokaupparatkaisuihin ja toiminnanohjausjärjestelmiin.

PiiMegalla on töissä yli 100 asiantuntijaa ja asiakkaita kotimaassa ja Euroopassa.

PiiMegan toimitusjohtajan Vesa-Pekka Palokankaan mukaan siirtyminen osaksi Pinjaa kehittää PiiMegan nykyistä toimintaa ja avaa myös kokonaan uusia mahdollisuuksia.

– Voimme palvella asiakkaita entistä laajemmalla palveluvalikoimalla, saamme uutta voimaa ohjelmistopalveluiden tuotekehitykseen ja aiempaa paremman mahdollisuuden liiketoiminnan kansainvälistymiseen.

Palokankaan mukaan ainakin toistaiseksi PiiMegan nimi säilyy.

– Me olemme itsenäinen yhtiö Pinja Groupissa. Nimiasioihin saatetaan ehkä jossakin vaiheessa palata, mutta ainakin lyhyellä aikavälillä nimi pysyy.

Palokangas ja yrityksen muu nykyinen johto jatkavat tehtävissään.

– Mekin olemme omistuksellisesti sijoittaneet Pinja Groupiin. Me olemme halunneet sitoutua tähän yhteiseen tarinaan edelleen.

Palokankaan mukaan yhtiöt sopivat hyvin yhteen, sillä yhtiöiden asiakaskunta ja arvontuotto ovat samankaltaisia. Yhtiöiden  osaamiset täydentävät hyvin toisiaan esimerkiksi SaaS -ohjelmistopalveluiden ja tiedolla johtamisen palveluiden tuottamisessa.

PiiMega on viime vuosina kasvanut Oulussa ja palkannut jatkuvasti lisää työntekijöitä. Yhtiöllä on uusi toimitalo Kempeleessä.

– Kyllä meillä on tavoite jatkaa sitä samaa tietä. Kaikki merkit viittaavat siihen, että Pinja rakentaa Oulua jatkossa meidän ympärille. Uskon, että tällä on pelkästään positiivisia vaikutuksia. Ei ole näkyvissä minkäänlaisia henkilöstömuutoksia.

Jyväskyläläinen Pinja on kasvanut voimakkaasti viimeisten vuosien aikana. Nyt toteutunut yrityskauppa on Pinjalle kahdeksas kolmen viimeisen vuoden aikana.

Pinjalla on yrityskaupan jälkeen töissä noin 550 asiantuntijaa. Yhtiön ennustettu pro forma -liikevaihto vuodelle 2020 on noin 50 miljoonaa euroa.

Pinja kertoo olevansa markkina-alueensa johtava SaaS-ohjelmistoratkaisujen tuottaja muun muassa metsäteollisuudessa ja valmistavassa teollisuudessa.

Yhtiön kansainvälisen liiketoiminnan osuus on kasvanut, ja yhtiöllä on vahva jatkuvien palvelujen asiakaskanta.