Pääkirjoitus: Tark­kaa­vai­suus her­paan­tui – valtio luotti For­tu­min osaa­mi­seen so­keas­ti

Kaleva Mün­che­nissä: Samuel Purola myönsi, ettei ollut par­haas­sa iskussa EM-vä­li­eräs­sä – "Ka­le­van kisojen jälkeen on ollut vähän takki tyhjä"

Ou­lu­lai­nen tie­to­kir­jai­li­ja Jenni Räinä tuo pian il­mes­ty­väs­sä kir­jas­saan esiin naisten erä­ta­ri­noi­ta

Jenni Räinän uutuusteoksessa kerrotaan naisten erätarinoita.
Jenni Räinän uutuusteoksessa kerrotaan naisten erätarinoita.
Kuva: Jukka Leinonen

Oululainen tietokirjailija Jenni Räinä kertoo uutuuskirjassaan yhdeksän naisen erätarinoita. Tieto-Finlandialla palkitun kirjailijan ja toimittajan uutuusteos ilmestyy 20. toukokuuta.

Kirjassa kerrotaan yhteensä yhdeksän eri naisen tarinat. Tarinansa kertovat Itäkairan prinsessana tunnettu Sirkka Ikonen, luontokuvaaja Eeva Mäkinen, taiteilijaprofessori ja valokuvaaja Ritva Kovalainen, perhokalastaja ja juristi Sanna Koljonen, metsästävät äiti ja tytär Eeva ja Salme Mustanoja, 100 yötä vuodessa luonnossa yöpynyt Liisa Louhela, aina retkivarusteitaan autossa kuljettava Outi Autere ja Jenni Räinän äiti, intohimoinen marjastaja Aune Räinä.

Kirjan kuvat on ottanut valokuvaaja Teija Soini.

Metsä on ollut läsnä vahvasti myös Räinän aiemmissa teoksissa. Hän oli yksi kirjoittajista vuonna 2019 Tieto-Finlandialla palkitussa Metsä meidän jälkeemme -teoksessa. Lisäksi hänen ja valokuvaaja Vesa Rannan teos Reunalla (2017) sai Botnia-palkinnon ja oli Tieto-Finlandia -ehdokkaana.