Pohde: Sai­raa­la­pää­tök­siin pet­ty­nyt Me­ri-Lap­pi pohtii eroa­van­sa Lapista ja liit­ty­vän­sä Poh­tee­seen

Festivaalit: Frozen People jär­jes­te­tään Nal­li­ka­ris­sa lauan­tai­na ke­li­olo­ja uhmaten

Tuhopoltot: Ran­ta­ka­dun tu­li­pa­lot uh­ka­si­vat taas ra­ken­nuk­sia, joiden puo­les­ta ou­lu­lai­set tais­te­li­vat vuo­si­kym­me­niä

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Ou­lu­lai­nen start up -yritys pal­kit­tiin glu­tee­nit­to­man ohran ke­hit­tä­mi­ses­tä Nuor­kaup­pa­ka­ma­rien kil­pai­lus­sa

Oululainen Golden Malt Limited voitti start up -sarjan Nuorkauppakamarien järjestämän kilpailun alueellisessa osakilpailussa. Kyseessä oli Itä- ja Pohjois-Suomen kilpailu. Sarjojen voittajat etenevät kansalliseen kilpailuun.

Golden Malt Limitedin tuote on gluteeniton ohra.

BusinessOulu kertoi tämän vuoden toukokuussa, että oululaisyritys jalostaa gluteenitonta ohraa yhdessä tanskalaisen kasvinjalostajan Sejetin kanssa. Tavoitteena on laajentaa gluteenittomien tuotteiden valikoimaa. Gluteeniton ohra on kehitetty alunperin Australiassa, mutta siitä ei ole ollut Euroopan oloihin sopivaa lajiketta.

Tuottava Idea 2020 -kilpailun Itä- ja Pohjois-Suomen yrityssarjan voitti kuopiolainen Heart2Safe. Yrityksen tuote on EKG-koru. Yhteiskuntasarjan voitto meni Savonia AMK Business Centerin Pohjois-Savon yrittäjyyden yhteiselle oppimisympäristölle.

Tuottava Idea -kilpailu on Suomen Nuorkauppakamarit ry:n järjestämä innovaatiokilpailu. Kilpailuun voi osallistua mikä tahansa tuotteeseen, palveluun, tuotantomenetelmään, liikeideaan tai muuhun yritystoimintaa edistävään toimenpiteeseen liittyvä idea. Idea saa olla enintään kolme vuotta vanha, ja sen pitää olla jo tuottavassa käytössä.

Perjantaina 25. syyskuuta julkistettiin Itä- ja Pohjois-Suomen alueen voittajat. Kansallisen kilpailun voitto ratkeaa 6. lokakuuta Helsingissä.