Teollisuus: Con­lo­gil­le jät­ti­kaup­pa Puo­lus­tus­voi­mil­ta

Käräjätuomio: Pa­pe­ri­rul­lia kul­jet­ta­nut rek­ka­kus­ki kärähti huu­meis­ta Iissä

Kolumni: Kuka keksi laittaa kä­ve­ly­ka­dun pät­käl­le nop­pa­ki­viä? – Ou­lus­sa kyn­ne­tään epä­ta­sai­sia nop­pa­ki­vi­ka­tu­ja vielä pitkään

Tilaajille

Ou­lu­lai­nen Petrus Schro­de­rus on yksi vas­tuu­hen­ki­löis­tä abort­tia vas­tus­ta­vas­sa kan­sa­lais­aloit­tees­sa – aloit­teen mukaan "kan­sam­me on syyl­li­nen syn­ty­mät­tö­mien jär­jes­tel­mäl­li­seen jouk­ko­sur­maa­mi­seen"

Aloitteen tavoitteena on turvata sikiön ihmisoikeudet hedelmöittymisestä lähtien. Schroderus painottaa olevansa aloitteessa mukana yksityishenkilönä.

Kansalaisaloite.fi-sivustolla on lokakuusta saakka ollut mahdollista allekirjoittaa aloite, jolla pyritään muuttamaan aborttilainsäädäntöä niin, että abortista tulisi laiton kaikissa olosuhteissa.

– Ehdotuksen tarkoitus on taata lapselle lain täysi suoja hedelmöityksestä eteenpäin, aloitteen saatetekstissä kerrotaan.

Yksi aloitteen vastuuhenkilöistä on oululainen, tenoripoliisinakin tunnettu, Petrus Shroderus. Seitsemän muuta  aloitteen tekijää ovat eri puolella Suomea toimivia yksityishenkilöitä sekä seurakuntien työntekijöitä.

Mikään tietty kirkko tai yhdistys ei ole aloitteen takana, vaan kyse on yksityishenkilöiden perustamasta Syntymättömien oikeus -sivustosta ja aloitteesta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.