Ou­lu­lai­nen Mari Lo­hi­lah­ti on hy­vän­te­ki­jä

Oululainen Mari Lohilahti perusti Facebookiin Apua ja iloa oululaisille -ryhmän.

Oululainen Mari Lohilahti pyörittää Facebookissa ryhmää, jonka tarkoituksena on auttaa hädässä ja tuoda iloa oululaisille ihmisille.
Oululainen Mari Lohilahti pyörittää Facebookissa ryhmää, jonka tarkoituksena on auttaa hädässä ja tuoda iloa oululaisille ihmisille.
Kuva: Kalle Kvick

Oululainen Mari Lohilahti näki viime vuonna Facebookissa ruoka-apupyynnön keräävän peräänsä ilkeitä kommentteja. Hän järkyttyi ihmisten kylmyydestä, mutta ei jäänyt toimettomaksi.

Lohilahti perusti Facebookiin Apua ja iloa oululaisille -ryhmän. Vuodessa ryhmään on liittynyt tuhansia jäseniä ja avunpyytäjiä on tullut tunsaasti.

- Pyrimme aina hätätilanteessa tarjoamaan ruokaa ja vaatteita tarvitsevalle.

Lohilahti käy viikoittain noutamassa Oulun alueen ruokakaupoista päiväyystuotteita, jotka jaetaan avuntarvitsijoille.

Ajoittain oululaiset yritykset tarjoavat itsekin lahjoituksia ryhmälle. Ryhmä on saanut  arvottavaksi esimerkiksi lahjakortteja ravintoloihin ja tapahtumiin.

 – Minusta on mahtavaa nähdä, että yritykset haluavat arpoa omia lahjakorttejaan. Se tuo monille hyvän mielen pitkäksi aikaa.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.