Pohteen säästöt: Liminka me­net­tää ter­veys­kes­kuk­sen

Ravintolat: Tes­ta­sim­me Oulun Pekurin ra­men-pai­kan

Syyte: Tur­val­li­suus­alan opet­ta­ja kouri opis­ke­li­joi­ta ja uhkaili hak­kaa­mi­sel­la

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Ou­lu­lai­nen Maarit Saa­ren­kun­nas saa pop­poon­sa imp­ro­vi­soi­maan - "Minä teen tie­kar­tan, ja he alkavat muok­kaa­maan sitä"

Haapavesi Folkien tuttu oululaisnimi Maarit Saarenkunnas on mukana myös 33. kertaa pidettävillä tämänvuotisilla festareilla

Vaikka äskettäin esikoisalbuminsa julkaissut oululais-helsinkiläinen Linko soittaa Haapavesi Folk Music Festivalilla vasta ensimmäisen keikkansa, eivät sen jäsenet ole ensikertalaisia. Lingon primus motor on oululainen Maarit Saarenkunnas, joka heitti ensimmäisen keikkansa Haapavedellä jo 20 vuotta sitten.

Sittemmin Saarenkunnas on esiintynyt Folkeilla useamman kokoonpanon riveissä ja osallistunut säännöllisesti festivaalin yhteydessä järjestettäville folk-kursseille.

Käytännössä Saarenkunnas perusti Lingon esittämään ja taltioimaan uusia kappaleitaan. Hän olisi voinut äänittää ne Otra-yhtyeensä kanssa, mutta hän tiesi soittajien kiireet muissa projekteissaan. Toisaalta kappaleet eivät tuntuneet sopivan Otran tyyliin ja perusajatukseen.

– Ne eivät olleet sillä tavalla kansanmusiikkia. Otran profiili on kuitenkin se, että otetaan joku kansanmusiikki- tai kansanrunouselementti, ja tehdään siitä, Saarenkunnas selvittää.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.