Ou­lu­lai­nen Kaoru Kitsune eli Roni Liedes pu­keu­tuu vaa­lean­pu­nai­seen ja saa ohi­kul­ki­jat hy­myi­le­mään

Vaaleanpunaiseen peruukkiin ja paitaan pukeutunut Roni Liedes aka Kaoru Kitsune odottaa kahvilan edessä.

Kaoru Kitsune eli Roni Liedes, 20, suosii nykyään pastellivärejä ja pelottavuutta yhdistelevää yami kawaii -tyyliä.
Kaoru Kitsune eli Roni Liedes, 20, suosii nykyään pastellivärejä ja pelottavuutta yhdistelevää yami kawaii -tyyliä.
Kuva: Reetta Lähteenmäki

Vaaleanpunaiseen peruukkiin ja paitaan pukeutunut Roni Liedes aka Kaoru Kitsune odottaa kahvilan edessä. Katukuvasta selkeästi erottuva 20-vuotias Roni tubettaa japanilaisesta katumuodista ja sen sivuilmiöistä.

Ronin kanava nousi suureen suosioon, kun hän teki videon putous -hahmosta Amaryllis Yamamotosta.

– Hahmosta nousi aika iso kohu japanilaisen katumuodin piireissä, ja halusin tehdä videon, jossa tutkin ja selvennän asiaa. En odottanut, että niin moni löytäisi sen videon, Roni kertoo.

Ronin youtubetilin tilaajamäärä nousi muutamassa yössä pariin tuhanteen alkuperäisestä parista sadasta. Nykyään Ronin tilillä on jo yli 7000 tilaajaa.

Roni kertoo edustavansa suurimmaksi osaksi yami kawaii ja menhera -pukeutumistyylejä. Japanilaisen katumuodin hän löysi jo 12-vuotiaana.

– Kuuntelin paljon j-poppia ja ihastuin oshare kei -muotiin. Olin kuitenkin ala-asteella, enkä tiennyt mistä sellaisia vaatteita voisi saada. Pelkäsin myös, että minua alettaisiin kiusaamaan, joten pukeuduin niin kuin muutkin pojat.

Nykyään Roni suosii pastellivärejä ja pelottavuutta yhdistelevää yami kawaii -tyyliä. Tyylille on ominaista yhdistellä söpöjä ja synkkiä teemoja.

– Olen aina ollut kiinnostunut söpöstä mutta pelottavasta tyylistä. Aluksi tyylille ei ollut edes kunnollista termiä. Tyyli ei sinänsä ole uusi, mutta suosioon se on noussut vasta nyt, Roni pohtii.

Näyttävä pukeutumistyyli kerää pakostakin huomiota julkisilla paikoilla. Roni on kokenut huomion sekä positiiviset että negatiiviset puolet.

– Pastellisävyt saavat ohikulkijat hymyilemään. Kerran eräs lapsi tuli esimerkiksi halaamaan. Hän varmaan luuli, että olen joku maskotti, Roni naurahtaa.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.