Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Sää: Katso miten Oulussa nau­tit­tiin kesän lämmön pa­luus­ta

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ou­lu­lai­nen Arto Iso­kos­ki kehitti so­vel­luk­sen, joka estää hui­ja­rei­den ja pu­he­lin­myy­jien numerot au­to­maat­ti­ses­ti

Telemarkkinointi eli puhelinmyynti on ärsyttänyt joitain ihmisiä jo aikana ennen digiä. Nykyisin myös erilaiset huijaukset ja tietojenkalastelut ovat arkipäivää.

Tarve ei-toivottujen yhteydenottojen estämiseen sai oululaisen Arto Isokosken kehittämään sovelluksen, joka estää huijaus- ja markkinointinumerot jo etukäteen ja laskee näin huijatuksi tulemisen riskiä.

Suomen Telemarkkinointiliitto ry:n puheenjohtaja Arto Isokoski kehitti sovelluksen, joka suojaa käyttäjäänsä ei-toivotuilta yhteydenotoilta.
Suomen Telemarkkinointiliitto ry:n puheenjohtaja Arto Isokoski kehitti sovelluksen, joka suojaa käyttäjäänsä ei-toivotuilta yhteydenotoilta.
Kuva: Reijo Koirikivi

Isokoski on Telemarkkinointiliitto ry:n puheenjohtaja. Liitto tunnetaan perinteisen telemarkkinointikiellon ylläpitäjänä.

Liitto toimittaa jäsentensä kiellot puhelinmyyntiä tai sähköpostimainontaa tekeville yrityksille ja valvoo, että ne noudattavat kieltoa. Jos kieltoa rikotaan, liitto vie asian eteenpäin tarvittaessa oikeusteitse.

Muutama vuosi sitten Isokoski ryhtyi suunnittelemaan sovellusta, joka estäisi ei-toivotut yhteydenotot jo etukäteen.

Isokoski tiesi, etteivät rikoksia tehtailevat huijarit tietenkään välitä liiton asettamista telemarkkinointikielloista, mutta estosovellus sen sijaan suojelisi käyttäjiä myös digihuijauksilta.

Lopulta syntyi Kilpi-sovellus, joka perustuu liiton ylläpitämään laajaan estorekisteriin.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.