Mainos

Oulu vetää kan­sain­vä­li­siä opis­ke­li­joi­ta – tutuksi tullut kau­pun­ki hou­kut­te­lee heitä myös jäämään val­mis­tu­mi­sen jälkeen

Opiskeluaikana tutuksi tullut kaupunki houkuttelee suurinta osaa Oulun ammatti­korkeakoulun kansainvälisiä opiskelijoita

Salla Hirvonen on Oulu Talent Hub -hankkeen asiantuntija ja projektipäällikkö.
Salla Hirvonen on Oulu Talent Hub -hankkeen asiantuntija ja projektipäällikkö.
Kuva: Ester van Dam

Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun kansainväliset tutkinto-opiskelijat työllistyvät enimmäkseen tieto- ja viestintätekniikan alan työpaikkoihin valmistumisensa jälkeen.

Opiskeluaikana tutuksi tullut kaupunki houkuttelee jäämään suurinta osaa Oulun ammattikorkeakoulun kansainvälisten ohjelmien opiskelijoista.

”Viime vuonna opiskelupaikan sai Oulun yliopistossa noin 370 kansainvälistä opiskelijaa, kun hakijoita oli yli 3000. Oulun ammattikorkeakoulussa aloittaa vuosittain nelisenkymmentä ulkomailta tullutta tutkinto-opiskelijaa. International Business- ja Information Technology-ohjelmissa, ja OSAOlla opiskelee vuosittain noin 500 ulkomaalaistaustaista opiskelijaa”, kertoo Oulu Talent Hub-projektin asiantuntija ja projektipäällikkö Salla Hirvonen.

Oulun yliopiston kansainvälisistä opiskelijoista noin puolet jää Pohjois-Pohjanmaalle valmistumisensa jälkeen ja Oulun ammattikorkeakoulusta valmistuva ulkomaalainen opiskelija hyvin usein.

"Nelisen vuotta kestävän koulutuksen aikana ulkomaalainen opiskelija ehtii luoda siteitä opiskelukaupunkiinsa.”
Salla Hirvonen

Kansainvälistyminen luo uusia osaamistarpeita

Valmistumisensa jälkeen kansainväliset opiskelijat työllistyvät Oulun ja Pohjois-Pohjanmaan alueella enimmäkseen ICT eli tieto- ja viestintätekniikan alalle, teknologiasektorille sekä kansainvälistä kauppaa käyviin yrityksiin. Kansainvälistymisen myötä tarvitaan osaamista myös muillakin yrityssektoreilla, kuten palvelualoilla.

”Ilahduttavasti yhä useampi yritys eri toimialoilla on alkanut huomaamaan kansainvälisen taustan omaavien osaamisen; suomalainen korkeakoulututkinto, alan substanssiosaaminen ja kielitaito ovat yritystoiminnalle hyödyllisiä. Alueen väestön ja siten paikallisen asiakaskunnan kansainvälistyminen luo uusia osaamistarpeita eri alojen yrityksille myös esimerkiksi palvelusektorilla”, Hirvonen toteaa.

Nelisen vuotta kestävän koulutuksen aikana ulkomaalainen opiskelija ehtii luoda siteitä opiskelukaupunkiinsa, niin sen ympäristöön kuin ihmisiinkin.

”Kv-tutkinto-opiskelija opiskelee Oulussa 3,5–4 vuotta. Tänä aikana hän kotiutuu hyvin olosuhteisiin ja samalla hän muodostaa tärkeitä ystävyys- ja perhesuhteita. Valmistumisen jälkeen halu jäädä ja työllistyä alueen yrityksiin on luontevaa. He ovat valmiita tekemään töitä alueen menestyksen eteen,” Salla Hirvonen tietää.

Oulu Talent Hub yhdistää osaajat ja yritykset

Oulu Talent Hub on Business Oulun ESR-rahoitteinen (Euroopan Sosiaalirahasto) hanke, jonka tarkoituksena on saada alueen työvoimapulasta kärsivät yritykset ja kansainväliset osaajat löytämään toisensa entistä paremmin.

”Järjestämme muun muassa erilaisia tapahtumia, yritysvierailuja ja uraneuvontaa kansainvälisille opiskelijoille. Esimerkiksi viime keväänä järjestimme digitaalisen alustan kautta ICT-alan työnhakijoille ja työnantajille rekrytointimessut”, Hirvonen luonnehtii.

Yrityksille Oulu Talent Hub tarjoaa esimerkiksi ulkomaalaisten työntekijöiden rekrytointeihin liittyviä valmennuksia sekä yritysten välistä mentorointia. Tänä syksynä valmennuksia on vielä kaksi, joista seuraava järjestetään marraskuussa.

”Tavoitteenamme on myös koota kohderyhmille suunnattua tietoa yhteen paikkaan ja olemme äskettäin avanneet Oulu Talent Hubin sivustot, josta löytyy keskitetysti muun muassa Oulu kaupungin, Business Finlandin ja TE-toimiston palvelut. Lisäksi päivitämme sivustoa aktiivisesti osaajahaastatteluilla, tapahtumilla ja uutisilla. Näitä sivuja kannattaa seurata, mikäli yrityksellä on kansainvälisiä osaajia töissä tai heidän palkkaamistaan suunnitellaan.”

Oulu Talent Hub
  • selkeyttää Suomessa jo olevien kansainvälisten osaajien työllistymispolkuja
  • edistää heidän työllistymistään alueen yrityksiin
  • vahvistaa yleisesti Oulun alueen tunnettavuutta sekä vetovoimaisuutta kansainvälisten osaajien keskuudessa 
  • luo toimintatapoja, joiden avulla yritykset saadaan mukaan kv-opiskelijoiden opintoihin niiden alusta asti
  • järjestää opiskelijoille ja yrityksille yhteisiä yleisinfoja, teemakohtaisia verkostoitumistapahtumia ja yritysvierailuja
Oulu Talent Hubin tulevat kv-rekrytointi­valmennukset
  • Kansainvälisen osaajan integrointi osaksi työyhteisöä 4.11.2021 kello 12–15.
  • Monikulttuurisen työyhteisön johtaminen ja viestintä 2.12.2021 kello 12–15.
  • Kansainvälinen rekrytointi­prosessi 17.2.2022 kello 12–15.
  • Mukaan mahtuu 20 Pohjois-Pohjanmaan alueen pk-yritystä lisätietoja: www.oulutalenthub.fi