Unelma Hietasaaressa: Ou­lu­lais­per­he re­mon­toi vanhan puu­ta­lon oman nä­köi­sek­si

Valmistuneet: Ou­lu­lai­nen kuk­ka­kaup­pa­yrit­tä­jä myy tänä vii­kon­lop­pu­na lähes tuhat ruusua – lue, miten kukan saa säi­ly­mään pi­dem­pään

Kolumni: Oulu on jäänyt pussin pe­räl­le, ja se tekee monen arjesta rai­vos­tut­ta­van han­ka­laa ja kal­lis­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Oulu suun­nit­te­lee Rak­si­lan uudesta ve­si­lii­kun­ta­kes­kuk­ses­ta al­kuun­sa van­hah­ta­vaa ui­ma­hal­lia 30 vuo­dek­si

On hämmästyttävää, miten välinpitämättömästi Oulun päättäjät suhtautuvat jatkuviin vetoomuksiin järkeistää kaupungin suunnitelmia Raksilan vesiliikuntakeskuksen uudistamisen aikataulusta sekä allas- ja katsomotiloista.

Nykysuunnitelmien mukaan Suomen toiseksi vilkkaimman vesiliikuntakeskuksen palvelut katkeavat kahdeksi, jopa kolmeksi vuodeksi. Stoppi olisi niin pitkä, että se lamauttaisi vesiliikuntakeskuksen kaikkien käyttäjäryhmien harrastuksen. Kilpauinnin pariin ohjattavista nuorista putoaisi kaksi kolme vuosiluokkaa pois. Suurelle osalle seniori-ikäisistä, elämäntarmonsa säilyttämiseksi vesiliikuntaa harrastaville stoppi olisi kohtalokas, jopa lopullinen.

Raksilan uusi vesiliikuntakeskus ontuu myös tilaratkaisuiltaan. Aikoinaan uimahalli oli käytännössä yksi ja sama kuin yksi 25 metrin uima-allas. Nykyisten hallien pääallas on kasvanut 50-metriseksi, välisillalla kahteen osaan jaettavaksi altaaksi.

Vesikävely ja sen rinnalla jatkuvasti yhä monimuotoisemmaksi yleistyvä vesijumppa on tuonut pääaltaan täydennykseksi vesiliikuntakeskuksiin matalapohjaiset ja monikäyttöiset ”kuntoaltaat”.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.