Unelma Hietasaaressa: Ou­lu­lais­per­he re­mon­toi vanhan puu­ta­lon oman nä­köi­sek­si

Valmistuneet: Ou­lu­lai­nen kuk­ka­kaup­pa­yrit­tä­jä myy tänä vii­kon­lop­pu­na lähes tuhat ruusua – lue, miten kukan saa säi­ly­mään pi­dem­pään

Kolumni: Oulu on jäänyt pussin pe­räl­le, ja se tekee monen arjesta rai­vos­tut­ta­van han­ka­laa ja kal­lis­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Oulu, pyö­räi­li­jöi­den ja pyö­rä­var­kai­den kau­pun­ki

Oulu on maineikas pyöräilykaupunki mutta valitettavan tunnettu myös pyörävarkauskaupunkina. Varkaudet voi saada laskuun myös kansalaisten omin toimin. Paremmilla lukituksilla ja jättämällä ostamatta pyörät, joiden omistajuus jää hämäräksi.

Kesäkuun alkuun mennessä tänä vuonna Oulusta varastettiin poliisin tietojen mukaan 622 pyörää. Pyöräilykaupungissa tämän rikollisuuden lajin on helppo nousta kukoistukseen. Pyörien määrä kaupungissa lasketaan vähintään kymmenissä tuhansissa.

Varasteluongelman mittakaavaa ei kuitenkaan kannata pyörien paljouden vuoksi vähätellä. Oulussa varastetun pyörän arvo on ollut keskimäärin 480 euroa, mutta esimerkiksi sähköpyörän katoaminen merkitsee omistajalleen keskimäärin parin tuhannen euron vahinkoa – jonka vakuutusyhtiöt tosin tapaavat vähintään osittain korvata.

Joka tapauksessa pyörävarkaudet ovat Oulussa laaja ja sitkeä riesa, johon ei pidä tottua. Päinvastoin varkauksien torjumiseksi pitää etsiä entistä purevampia toimia.

Poliisin tietoon tulleiden varkauksien ohella suuri määrä varkauksia jäänee kaiken lisäksi ilmoittamatta.

Poliisia on Oulussa arvosteltu lepsuudesta pyörävarkauksien selvittämisessä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.