Rakentaminen: Oulun kes­kus­taan nousee lä­hi­vuo­si­na uusia, aiempaa kor­keam­pia ker­ros­ta­lo­ja Hal­li­tus­ka­dul­le ja Hei­nä­pää­hän

Kevään ylioppilastulokset: Katso listoja Oulun ja muun Poh­jois-Poh­jan­maan uusista yli­op­pi­lais­ta

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Oulu Pride näkyy Oulun kau­pun­gin ti­lois­sa ja vies­tin­näs­sä – ­ta­pah­tu­ma­vii­kon teemana yh­den­ver­tai­suus työ­elä­mäs­sä

Ensi viikolla alkavan Oulu Priden teemana on sateenkaarevuus työelämässä.  Oulun kaupunki on mukana tapahtumassa yhteistyökumppanina, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

– Oulussa jokainen voi ja saa olla oma itsensä tuntematta oloaan turvattomaksi. Jokainen meistä on saman arvoinen. Oulussa on sitouduttu tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseen kaupunginhallituksen hyväksymän suunnitelman mukaisesti, toteaa Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala tiedotteessa.

– Työnantajana haluamme taata avoimen, luottamuksellisen ja kaikki huomioivan työilmapiirin, jossa kuka tahansa taustastaan, sukupuolestaan tai seksuaalisesta suuntautumisestaan riippumatta kokee olonsa turvalliseksi työskennellä, jatkaa Oulun henkilöstöjohtaja Ville Urponen.

Oulu tarjoaa tiloja tapahtumille, nuorisopalvelut järjestää työpajoja nuorille ja eri kulttuurilaitokset, muun muassa kaupunginkirjasto, järjestävät tapahtuman aikana yleisöluentoja. Oulun kaupunki on myös sitoutunut viestimään yhdenvertaisuuteen liittyvistä asioista.

– Viestimme myös Oulu Pride–viikolla sateenkaaren värein kaupungin kanavilla ja haluamme näin tukea yhdenvertaisesti oululaisten hyvinvointia, sanoo hallintojohtaja Ari Heikkinen tiedotteessa.

Lue lisää: Oulun tuo­mio­kir­kos­sa vie­te­tään sa­teen­kaa­ri­mes­sua en­sim­mäis­tä kertaa osana Oulu Pridea

Oulu Priden suo­je­li­jak­si ni­mi­tet­tiin mi­nis­te­ri Tytti Tup­pu­rai­nen – "Ta­sa-ar­von on to­teu­dut­ta­va kaik­kial­la yh­teis­kun­nas­sa"