Oulu jatkaa ro­kot­ta­mis­ta: 80-vuo­tiai­den ja sitä van­hem­pien sekä ris­ki­ryh­miin kuu­lu­vien 60-69 -vuo­tiai­den ro­ko­tuk­set al­ka­vat, ajan­va­raus aukeaa tiis­tai­na aamulla

Kaupunki pyytää ikäihmisten läheisiä auttamaan ajan varaamisessa sekä rokotuspaikalle saapumisessa.

Oulun kaupunki tiedottaa, että tiistaista 23.2. kello 8 alkaen koronarokotukseen voivat varata ajan nyt myös 80-vuotiaat ja sitä vanhemmat sekä riskiryhmiin kuuluvat 60-69-vuotiaat.

Rokotukseen ovat oikeutettuja tänä vuonna 80 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat henkilöt. Tämä tarkoittaa, että on syntynyt vuonna 1941 tai aiemmin.

Rokotteen voi saada myös vuonna 1941 tai aiemmin syntyneen henkilön kanssa samassa taloudessa asuva omaishoitaja. Tämä koskee kaikenikäisiä omaishoitajia, joilla on päätös omaishoidon tuesta. Lisäksi rokotteen voi saada samassa taloudessa asuva 70-vuotias tai sitä vanhempi henkilö.

Rokotukseen voivat lisäksi varata ajan tänä vuonna 60–69 vuotta täyttävät eli vuonna 1952–1961 syntyneet, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila.

Oulu kehottaa tarkistamaan ensin tästä avautuvalta sivustolta, kuuluuko henkilö riskiryhmään.

Puhelimitse aikaa varaavia kehotetaan jättämään soittopyyntö

Kaupungin mukaan riskiryhmään kuuluvat 60-vuotiaat tai sitä vanhemmat Oulun kaupungin työntekijät voivat varata ajan työterveyshuollosta.

Rokotteeseen oikeutetut voivat varata ajan:

• hyvinvointipalvelujen nettiajanvarauksesta, johon pääset tästä linkistä (vaatii tunnistautumisen) tai

• puhelimitse koronarokoteajanvarauksesta p. 08 558 41415 ma–to kello 8–16, pe kello 8–15.

Verkon kautta ajan voivat varata vain rokotusvuorossa oleva ikäryhmät eli 80-vuotiaat tai sitä vanhemmat ja 60-69-vuotiaat riskiryhmäläiset.

Samassa taloudessa asuvat 70–79-vuotiaat sekä omaishoitajat voivat varata ajan ainoastaan puhelimitse. Myös toisen henkilön puolesta ajan varaaminen onnistuu vain puhelimitse.

Jos aikaa varaa puhelimitse, kaupunki suosittelee jättämään takaisinsoittopyynnön – linjalle ei siis kannata jäädä odottamaan tai soitella numeroon useita kertoja.

Kaupungin tiedotteessa painotetaan, että rokotuksen antopaikat vaihtelevat. Valittavissa olevat rokotuspaikat näkyvät verkossa aikaa varatessa tai ne kerrotaan puhelimitse.

Kaupunki pyytää ikäihmisten läheisiä auttamaan ajan varaamisessa sekä rokotuspaikalle saapumisessa.

Lisäksi kaupunki painottaa, että rokotteen saamisen jälkeen on yhä tärkeää käyttää maskia ja noudattaa tartuntoja ehkäiseviä suosituksia.

Lisäohjeet ja rokotusaikataulu ovat nähtävissä täällä.