Mainos

Oulu etsii pien­lä­het­ti­läi­tä ker­to­maan kau­pun­gis­ta

Oulusta koko Suomelle kertoneen Oulun suurlähettilään – roolissa Ernest Lawson – kausi on tulossa päätökseensä. Työtä jatkamaan Oulun kaupunki etsii nyt pienlähettiläitä: tavallisia oululaisia ja kaupungin työntekijöitä, jotka jakavat oululaista ilosanomaa.

Tule Oulun pienlähettilääksi!
Video: Oulun kaupunki

Vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi hiljattain valittu Oulu on samaan aikaan uudistamassa brändiään. Pienlähettiläät pääsevätkin etulinjassa tutustumaan uuteen brändiin, ja yhdessä pienlähettiläiden kanssa kaupunki tulee julkistamaan raikastetun brändin loppuvuodesta.

Haussa monipuolinen joukko Oulu-ilon jakajia

Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi on pienlähettiläistä innoissaan – hakemuksia on tullut jo kymmeniä. Erityisen tärkeää Salmen ja koko kaupunkiorganisaation mukaan on, että pienlähettiläiksi saadaan mahdollisimman erilaisia oululaisia. Eri ikäiset, kokoiset ja taustaiset ja eri paikoissa asuvat oululaiset ovat ainoat oikeat henkilöt kertomaan kaupungin hienoudesta. Mukaan halutaan niin yksittäisiä ihmisiä kuin vaikka perheitä ja porukoita – tärkeintä on, että halua olla aito oululainen vaikuttaja löytyy.

”Euroopan tuleva kulttuuripääkaupunki tarvitsee nyt Oulua rakastavia brändilähettiläitä ruiskimaan Pohjoisen ilosanomaa kaikkialle. Nyt haetaan aidosti kotiseuturakkaita ihmisiä hehkuttamaan Oulua. Ankeuttajat älkööt vaivautuko!" Salmi täydentää.

Kunniatehtävästä luvassa myös diplomaattietuja

Pienlähettiläät jakavat syksyn mittaan tietoa ja vinkkejä Oulusta valitsemissaan kanavissa, digissä tai livenä. Pienlähettiläisiin voi törmätä loppukesän ja syksyn tapahtumissa, esimerkiksi Varjo-festareilla ja Elojazzeilla sekä erilaisissa kulttuuri- ja urheiluriennoissa pitkin syksyä.

Haku pienlähettilääksi on auki 4.7. asti osoitteessa www.munoulu.fi/pienlahettilaat. Kaikki noin 50 valittua pienlähettilästä saavat nauttia vuoden 2022 alkuun asti diplomaattieduista, joiden puitteissa Oulun erinomaisuudesta voi kertoa kaikelle kansalle esimerkiksi omilla sometileillään.

Hae Oulun pienlähettilääksi!