Oulu aloit­taa 68-vuo­tiai­den ja sitä van­hem­pien sekä yk­kös­ris­ki­ryh­mään kuu­lu­vien 40–64-vuo­tiai­den ko­ro­na­ro­ko­tuk­set

Riskiryhmässä 1 ovat henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila. Ajanvaraus rokotuksiin aukeaa torstaina 8.4. kello 8 aamulla.

Oulu on aloittamassa 68-vuotiaiden ja sitä vanhempien sekä ykkösriskiryhmään  kuuluvien 40–64-vuotiaiden koronarokotukset. Riskiryhmässä 1 ovat henkilöt,  joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila.

Ajanvaraus rokotuksiin aukeaa torstaina 8.4. kello 8 aamulla.

68-vuotiaat ja sitä vanhemmat

Rokotteeseen ovat oikeutettuja tänä vuonna 68 vuotta täyttävät (vuonna 1953 syntyneet) henkilöt sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat 65-vuotiaat tai sitä vanhemmat henkilöt.

Rokotusajat ja -paikat ovat:

  • Lauantai 10.4. Ouluhalli, Ouluhallintie 20
  • Maanantai 12.4. Ouluhalli
  • Perjantai 16.4. Ouluhalli
  • Lauantai 17.4. Ouluhalli, Haukiputaan hyvinvointikeskus (Simppulanharjuntie A16) ja Kiiminki (Jaarantie 4 eli entinen Jokirannan koulu)

Kaupungin mukaan rokotuksissa käytetään Astra Zenecan rokotetta THL:n linjauksen mukaisesti. Jos rokotukseen oikeutettu ei halua tätä rokotetta, kaupunki kehottaa seuraamaan kaupungin rokotuksia koskevia tiedotteita.

Riskiryhmään 1 kuuluvat 40–64-vuotiaat

Rokotteeseen ovat oikeutettuja vain sellaiset henkilöt,  joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila. Riskiryhmään kuulumisen voi tarkistaa täältä.

Kaupunki kertoo noudattavansa THL:n linjausta, jonka mukaan samassa taloudessa asuvia henkilöitä ei rokoteta riskiryhmään kuuluvien rokotusten yhteydessä.

Rokotusajat ja -paikat

  • Tiistai 13.4. Ouluhalli
  • Keskiviikko 14.4. Ouluhalli
  • Torstai 15.4. Ouluhalli

Näissä rokotuksissa käytetään Biontech-Pfizerin rokotetta.

Puhelinvaraajille suositetaan takaisinsoittopyynnön jättämistä

Aika varataan ensisijaisesti hyvinvointipalvelujen nettiajanvarauksesta, joka vaatii tunnistautumisen tai puhelimitse rokoteajanvarauksesta. Numero on 08 558 41415 ja se palvelee ma–to kello 8–16 ja pe kello 8–15.

Jos varaa aikaa puhelimitse, kaupunki suosittaa jättämään takaisinsoittopyynnön. Linjalle ei kannata jäädä odottamaan eikä soittaa numeroon useita kertoja.

– Verkon kautta ajan voivat varata vain rokotusvuorossa olevat ikäryhmät eli tänä vuonna 68 vuotta täyttävät tai sitä vanhemmat henkilöt sekä riskiryhmään 1 kuuluvat 40-64-vuotiaat. Tänä vuonna 68 vuotta täyttävän tai sitä vanhemman henkilön kanssa samassa taloudessa asuvat 65-vuotiaat tai sitä vanhemmat henkilöt voivat varata ajan ainoastaan puhelimitse. Myös toisen puolesta ajan varaaminen onnistuu vain puhelimitse, Oulun tiedotteessa sanotaan.

Lisäohjeita on saatavissa tästä osoitteesta Oulun sivuilta.