Mainos

Ou­lais­te­lai­nen Arto Hint­sa­la hyppäsi kau­pal­li­sel­ta alalta sii­vou­sa­lal­le, osti Poh­jo­lan Te­ho­sii­vous Oy:n ja on tyy­ty­väi­nen te­ke­mään­sä kaup­paan

Oulaistelainen Arto Hintsala osti Pohjolan Tehosiivous Oy:n ja on tyytyväinen tekemäänsä kauppaan. Siivousfirman rinnalla hän pyörittää myös R-kioskia.

R-kioskiyrittäjä Arto Hintsala halusi kokeilla kaupan alan lisäksi jotain muuta. Hän on ollut tyytyväinen päätökseensä ostaa siivousfirma.
R-kioskiyrittäjä Arto Hintsala halusi kokeilla kaupan alan lisäksi jotain muuta. Hän on ollut tyytyväinen päätökseensä ostaa siivousfirma.

Arto Hintsala osti Pohjolan Tehosiivous Oy:n marraskuussa 2019 yritystä vuodesta 1994 asti pyörittäneiltä Pirjo ja Jorma Kortesojalta ja on yrityksen sataprosenttinen omistaja.

Kortesojat toimivat vieläkin silloin tällöin yrityksen konsultteina.

Omistajanvaihdoksen jälkeen siivousfirmaan jäi töihin siinä pitkään toiminut henkilökunta.

”Tälläkin hetkellä lähes kaikki työntekijät ovat samoja kuin ostamisen aikoihin, jonkin verran henkilöstö on vaihtunut esimerkiksi työntekijän paikkakunnalta muuton takia.  Sanoin taloon tullessani työntekijöille, etten tullut tänne teitä pomottamaan, vaan oppimaan teiltä. Pitkään talossa ollut henkilökunta on kallisarvoinen voimavara”, Arto Hintsala kertoo.

Hintsalalla on monipuolinen kokemus kaupan alalta. Kokemusta on kertynyt ruokakaupoissa ja kodinkoneliikkeessä työskentelystä. Esimieskoulutuksen hän sai työskennellessään Keskolla myymäläpäällikkönä.

Tällä hetkellä Arto Hintsala pitää R-kioskia Oulaisissa siivousfirman johtamisen lisäksi.

”Kioskimaailma on murroksessa, joten halusin tehdä jotain ihan muuta. Hyppääminen kaupalliselta alalta siivousalalle tuntui hullulta, mutta se on kannattanut.”

Varsinainen unelma-ammatti siivousfirman johtajana toimiminen ei alun perin ole ollut.

”Tosin lapsena yksi toiveammateistani oli roskakuski, joten aika läheltä tämä työ liippaa.”

Apua Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjiltä

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien omistajanvaihdoksista vastaava Paula Pihlajamaa on ollut yrityskaupassa suurena apuna.

”Tuskin tätä yritysostoa olisi tapahtunut, jos emme olisi Paula Pihlajamaan kanssa aiheesta puhuneet käydessäni Oulussa Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien kokoontumisessa. Paulaa on helppo lähestyä. Sain häneltä asiallista ja aiheellista neuvoa. Omistajanvaihdosta suunnitellessa ja sitä tehdessä ei tyhmiä kysymyksiä olekaan. ”

Hintsalan mielestä Suomessa on paljon yrityksiä, joissa omistajanvaihdos olisi ajankohtainen. Yrityskaupassa voivat kuitenkin vitkastella niin ostaja kuin omistajakin.

”Suosittelisin, että mahdolliset kiinnostuneet ostajat menisivät rohkeasti kysymään yrittäjiltä, olisivatko heidän yrityksensä kaupan. Samoin kehotan yrittäjiä luopumaan arkailematta yrityksistään, jos aika siihen tuntuu kypsältä ja leipääntymistä saattaa olla jo havaittavissa.”

Hyvä tilanne koronasta huolimatta

Monipuolisia siivouspalveluja niin kotitalouksille kuin yrityksillekin tarjoavan Pohjolan Tehosiivouksen toimintaan ei koronatilanne ole vaikuttanut.

”Roska ei lopu koskaan ja siivoojia tarvitaan aina. Koronasta huolimatta meillä on ollut hyvin töitä. Tätä työtä ei myöskään netti vie, kuten esimerkiksi kioskitoiminnassa; ihmiset tekevät nykyään paljon veikkauksiaan netissä. ”

Oulaisten lisäksi Pohjolan Siivouksen toimialueeseen kuuluvat useat lähikunnat, muun muassa kuntanaapurit Ylivieska, Haapavesi, Kalajoki ja NIvala.

Hintsala on muuttanut itse Oulaisiin ala-asteikäisenä, joten kaupunkilaiset ovat tulleet tutuksi.

”Pienen paikkakunnan etu on se, että työskenneltyäni täällä parikymppisestä asti erilaisissa asiakaspalvelutehtävissä tunnen paljon oulaistelaisia. Luotettavalta ja tutulta kaverilta voi huoletta ostaa siivouspalveluja. Pohjolan Tehosiivouksella oli toki hyvä maine laadukkaana palvelujen tarjoana jo ennen omistajanvaihdostakin.”