Oulun oikeustalo: Oulun uuden oi­keus­ta­lon ves­sas­ta kuu­lu­nut ku­mah­dus johti siihen, että kaikki wc-ti­lat pitää tar­kis­taa

Sosiaalinen media: Jaakko ja Niina Polon pa­ri­suh­de­huu­mo­ri kerää jopa mil­joo­nia näyt­tö­ker­to­ja Ins­ta­gra­mis­sa

Jääkiekko: Kärpät on noussut maan joh­ta­vak­si maa­li­vah­ti­kas­vat­ta­mok­si Roope Kois­ti­sen an­sios­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Otan­mäen teh­taal­le 23 rai­tio­vau­nun tilaus Hel­sin­kiin

Helsinkiin on tilattu lisää Artic-pikaraitiovaunuja.
Helsinkiin on tilattu lisää Artic-pikaraitiovaunuja.
Kuva: Škoda Transtech Oy

Škoda Transtech Oy ja Helsingin kaupungin liikenneliikelaitos (HKL) ovat sopineet 23 uuden pikaraitiotievaunun tilaamisesta, tiedotteessa kerrotaan. Tilaus perustuu aiemman hankinnan optioon.

Kajaanin Otanmäessä valmistettavat ForCity Smart Artic X54 -vaunut tulevat käyttöön Helsingin Kruunusilloille, kantakaupungin ja Laajasalon välille.

Uusi tilaus kasvattaa Artic-raitiovaunujen kokonaismäärän pääkaupunkiseudulla yhteensä 122 vaunuun. Lisäksi Otanmäen tehtaalla on paraikaa käynnissä 19 vaunun toimitus Tampereelle. Aiemmin Saksan Schöneicheen on toimitettu kolme raitiovaunua.

– Artic-tuoteperheen vaunut on suunniteltu vaativiin olosuhteisiin eli kestämään myös pohjoisten olosuhteiden säätyyppejä ja vaihtelevaprofiilista rataverkkoa, sanoo Škoda Transtechin toimitusjohtaja Juha Vierros tiedotteessa.