Mainos

Osu­vas­ti jum­pat­tu työn­ha­ku­pro­fii­li auttaa työl­lis­ty­mään

Työllistämisen kohtaanto-ongelmana pidetään sitä, kun työpaikat ja työntekijät eivät kohtaa. Työmarkkinatori on uusi työn ja osaamisen verkkopalvelu, jossa työpaikat ja tekijät löytävät toisensa entistä paremmin.

Asiantuntija Tatu Ronkaisen mukaan työnhakuprofiiliin kannattaa panostaa, sillä Työmarkkinatorin tekoäly käyttää hyödykseen käyttäjän osaamisestaan antamia tietoja.
Asiantuntija Tatu Ronkaisen mukaan työnhakuprofiiliin kannattaa panostaa, sillä Työmarkkinatorin tekoäly käyttää hyödykseen käyttäjän osaamisestaan antamia tietoja.

Toukokuussa käyttöön tuleva Työmarkkinatori tarjoaa työnhakijalle entistä paremmat mahdollisuudet löytää omaa osaamista vastaavaa työtä. Työhakijan kannattaa luoda Työmarkkinatorille työnhakuprofiili, koska silloin pääsee valjastamaan tekoälyn oman työnhaun tueksi.

"Tekoäly hyödyntää työnhakuprofiilia, joten laadukkaasti luotu profiili auttaa työnhakijaa löytämään sopivimmat työpaikat", asiantuntija Tatu Ronkainen Pohjois-Pohjanmaan TE-toimistosta kertoo.

Ronkainen neuvoo, että työnhakuprofiilissa on mahdollista yhdistellä sekä omaa kuvausta osaamisesta että valmiita avainsanoja ja toiveita mahdollisen työpaikan osalta. Työmarkkinatorille luodun työnhakuprofiilin voi myös tallentaa pdf-muodossa tai tulostaa, jolloin se toimii CV:nä.

"Työmarkkinatorille laaditun työnhakuprofiilin voi myös julkaista anonyymisti työnantajien nähtäville, jolloin työnantajat voivat löytää työnhakijan jo työpaikkailmoituksen laatimisvaiheessa."

Samalla työnhakuprofiililla onnistuu tarvittaessa työnhaku myös EU-alueella.

Profiili on helppo luoda

Työnhakuprofiilin laatiminen on tehty käyttäjälle mahdollisimman helpoksi ja Työmarkkinatorilta löytyy myös kattavat ohjeet profiilin laatimiseen. Käyttäjän tietoturvasta ja henkilötiedoista pidetään erityisen hyvää huolta, joten tunnistautuminen tapahtuu verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

"Työmarkkinatorin tekoäly ohjaa käyttäjää profiilin laatimisessa ja ehdottaa työnhakijalle profiiliin liitettäväksi tämän ammatti- ja koulutustaitoihin perustuvaa osaamista."

Ronkainen vinkkaa, että työntekijän kannattaa panostaa työnhakuprofiiliin kokonaisvaltaisesti, sillä Työmarkkinatorin tekoäly käyttää hyödykseen niin käyttäjän koulutusta, ammattia ja pätevyyksiä kuin käyttäjän itsestään antamia lisätietoja.

Mitä hyötyjä palvelu tarjoaa työnantajalle?

"Työnantaja voi hakea työpaikkaan sopivia ehdokkaita Työmarkkinatorin julkisista profiileista. Näin työnantajalla on mahdollisuus rekrytoida sopiva tekijä ilman työpaikkailmoittelua."

Hakutoiminnallisuus edesauttaa erityisesti rekrytointia tehtäviin, joihin on vaikea löytää sopivia ehdokkaita.

Työmarkkinatori on avoinna kaikille työnantajille, käyttö on maksutonta, ja suoran rekrytointitoiminnallisuuden toivotaan tuovan yrityksille rekrytointiin liittyviä kustannussäästöjä.

Työmarkkinatorilla olet ajan tasalla

Käyttäjän ei tarvitse jäädä odottelemaan uutta versiota, vaan Työmarkkinatorin työnhakuprofiilin voi laatia jo nyt.

Toukokuussa myös nykyiset te-palvelut.fi:n käyttäjät ohjataan Työmarkkinatorille. Palvelusta löytyy siten jatkossa myös tieto TE-toimiston palveluista ja työttömyysturvasta, sekä ohjeistusta muun muassa itsensä työllistämiseen ja yrityksen perustamiseen.

"Tavoitteena on luoda työnhakijoille helppokäyttöinen ja kattava digitaalinen palvelualusta, jonka avulla asiakkaalle löytyy yhdestä verkkopalvelusta kaikki mitä asiakas työllistymisensä edistämiseksi tarvitsee", Tatu Ronkainen toteaa.

Jumppaa työnhakuprofiilisi kuntoon Työmarkkinatorilla!

Työmarkkinatori
  • Julkinen palvelualusta, joka tuo työelämäpalvelut samaan osoitteeseen www.tyomarkkinatori.fi
  • Luo profiili osoitteessa kokeile.tyomarkkinatori.fi/Etusivu/Henkiloasiakkaat
  • Parantaa työnhakijan mahdollisuuksia löytää omaa osaamistaan vastaavaa työtä ja työnantajan mahdollisuutta löytää sopivia tekijöitä
  • Sisältää tulevaisuudessa myös uudistetun TE-palvelujen henkilö- ja yritysasiakkaan sähköisen asioinnin