Osekk on nyt Kou­lu­tus­kun­ta­yh­ty­mä OSAO – "Olemme saaneet vain po­si­tii­vis­ta pa­lau­tet­ta ni­miuu­dis­tuk­ses­ta"

Nimet Oulun seudun koulutuskuntayhtymä (Osekk) ja Oulun seudun ammattiopisto ovat poistuneet käytöstä.

Sähköasentajaopiskelijat harjoittelemassa Haukiputaan yksikössä vuonna 2014. Arkistokuva.
Sähköasentajaopiskelijat harjoittelemassa Haukiputaan yksikössä vuonna 2014. Arkistokuva.
Kuva: Teija Soini

Nimet Oulun seudun koulutuskuntayhtymä (Osekk) ja Oulun seudun ammattiopisto ovat poistuneet käytöstä. Uusi, yhteinen virallinen nimi on Koulutuskuntayhtymä OSAO. Koulutuskuntayhtymästä käytetään yleisimmin lyhyttä nimeä OSAO.

Yhtymän mukaan yksi nimi ja logo selkeyttävät viestimistä kaikille kohderyhmille, säästää kustannuksia, lisää tunnettuutta ja helpottaa henkilöstön arkityötä.

– Olemme saaneet vain positiivista palautetta nimiuudistuksesta. Henkilöstö ja yhteistyökumppanit pitävät nimiuudistusta hyvänä ja selkeyttävänä asiana, sanoo kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi.

Ammatillinen koulutus on käynyt läpi suuret uudistukset, ja OSAOssa on juuri käynnistynyt vuoteen 2025 tähtäävä strategiakausi. Uudella nimellä ja brändillä viestimme muutoksesta ja uudesta suunnasta, sanoo Paloniemi.

OSAOn konserniin kuuluvat OSAOn koulutusyksiköt, OSAO Edu Oy ja Virpiniemen liikuntaopisto. OSAOn koulutusyksiköt sijaitsevat Oulussa, Limingassa, Kempeleessä, Haukiputaalla, Muhoksella, Pudasjärvellä ja Taivalkoskella. OSAOssa on 8 500 opiskelijaa.

Koulutuskuntayhtymä on perustettu 1994 ja sen omistavat 8 kuntaa: Hailuoto, Ii, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu ja Tyrnävä. Koulutuskuntayhtymä OSAOn tehtävänä on järjestää jäsenkuntiensa puolesta OKM:n järjestämisluvan mukaista ammatillista koulutusta ja tutkintoja, sekä ylläpitää alueellista liikunnan koulutuskeskusta.

Kuntalain mukaan kuntayhtymää koskevassa nimessä tulee olla sana ”kuntayhtymä”.  Nimestä päättävät kuntayhtymän jäsenkuntien valtuustot.