Autot: Au­ton­raa­to muuttui ou­lu­lai­sen tu­nin­ki­ker­hon hal­lis­sa 30 000 euron sau­na-au­tok­si

Kaleva Live: Koi­vu­lan tilan lehmät kir­ma­si­vat lai­tu­mel­le Mu­hok­sel­la

Koti-Kaleva: Ou­lu­lais­per­heen re­mon­tit tehdään nol­la­bud­je­til­la – tar­vik­keet han­ki­taan omista va­ras­tois­ta ja ros­ka­la­va­ryh­mäs­tä

Mainos: Markkinointitoimisto Kolmas Polvi etsii markkinoinnin asiantuntijaa - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Osas­toil­la on valtava työ­voi­ma­pu­la – Ko­ke­neet sai­raan­hoi­ta­jat ovat ti­lan­tee­seen vä­sy­nei­tä ja tur­hau­tu­nei­ta

Olen tehnyt loppuvaiheen sairaanhoitajaopiskelijana sairaaloissa ja vanhainkodeissa töitä useamman vuoden ajan. Olen tehnyt noin parillakymmenellä eri osastolla vuoroja sairaanhoitajan opintojen ohessa.

Haluan tehdä hoitajan töitä tulevaisuudessa, niin ettei tarvitsisi miettiä vakavasti toiselle alalle vaihtamista työmäärän ja alan huonon houkuttelevuuden takia. Hoitajan työstä pidän valtavasti.

Ainoa vetovoimatekijä, joka on pitänyt sairaanhoitajia alalla, on auttamisen mahdollisuus. Nyt kuitenkin viimeinen vetovoimatekijä on vaarassa, kun potilaita ei kerkeä hoitamaan ja merkitys työltä katoaa.

Teen hoitajana eräällä osastolla töitä. Tulin juuri iltavuorosta, jossa olin ylitöissä kirjaamisten takia, jotta potilasturvallisuus ei vaarantuisi. Kokeneet sairaanhoitajat ovat tilanteeseen väsyneitä ja turhautuneita. Useita hoitajia on vaihtanut osastoa tai poistunut alalta.

Tämän hetken fiilis on, etten halua samaan pisteeseen, mikä paistaa kokeneempien hoitajien silmistä: väsymys ja kyynisyys työhön.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.