Estonia: Täl­lai­nen on suo­ma­lai­nen Es­to­nia-to­dis­ta­ja – Harri Ruot­sa­lai­nen kertoo näh­neen­sä to­dis­teen up­poa­mi­sen syistä

Jääkiekko: Kärp­pien huip­pu­vi­rei­nen ve­nä­läis­vah­ti kertoo, kuka hän oikein on

Mainos: Kaleva Median ja­ka­ja­na saat vai­kut­taa omaan työ­mää­rää­si ja tienaat sen mu­kai­ses­ti. Klikkaa tästä täyt­tä­mään työ­ha­ke­mus.

Pääkirjoitus
Tilaajille

Osa­omis­ta­ja Ter­ra­fa­men ra­sit­tee­na – olisi Sot­ka­mos­sa toi­mi­van kai­vos­yh­tiön etu, jos se pääsisi eroon kiu­sal­li­sen mai­ne­hai­tan ai­heut­ta­vas­ta vä­hem­mis­tö­omis­ta­jas­taan

Uusi tietovuoto kertoo, että vaikka osavoittoja on saavutettu, pankeilla on vielä tekemistä rahanpesun torjunnassa. Tiedot kaivosyhtiö Terrafamen vähemmistöomistajan epäilyttävistä operoinneista ovat kiusallisia vakaata pohjaa rakentavalle valtionyhtiölle.

Yleisradion MOT-ohjelma toi sunnuntaina ja maanantaina julki tietoja siitä, miten kansainväliset pankit ovat onnistuneet – tai epäonnistuneet – ehkäisemään kansainvälistä rahanpesua.

Ylen uutisen pohjana on aineisto, joka perustuu pankkien tekemiin ilmoituksiin epäilyttävistä rahansiirroista. Ilmoituksia on tehty Yhdysvaltain viranomaisille vuosina 1999 – 2017.