Op­po­si­tios­sa istuva Harkimo äänesti Rin­net­tä pää­mi­nis­te­rik­si ja aikoo ää­nes­tää myös hal­li­tus­oh­jel­man puo­les­ta

Liike Nytin yhden kansanedustajan eduskuntaryhmä tuki Antti Rinnettä (sd.) pääministeriksi, kun asiasta tänään äänestettiin eduskunnassa.

Harry Harkimo ja Mikael Jungner ovat Liike Nytin perustajia. Arkistokuva.
Harry Harkimo ja Mikael Jungner ovat Liike Nytin perustajia. Arkistokuva.
Kuva: Joel Maisalmi

Liike Nytin yhden kansanedustajan eduskuntaryhmä tuki Antti Rinnettä (sd.) pääministeriksi, kun asiasta tänään äänestettiin eduskunnassa. Rinne valittiin pääministeriksi äänin 111–74.

– Äänestin Rinteen pääministeriyyden puolesta ja tulen myös äänestämään hallitusohjelman puolesta, liikkeen ainoa kansanedustaja Harry Harkimo kertoi torstaina Twitterissä.

Harkimo on entinen kokoomuksen kansanedustaja, mutta hän perusti kesken viime vaalikauden oman poliittisen liikkeensä ja erosi kokoomuksesta. Opposotiossa istuvan Harkimon mukaan maanantaina esitellyssä hallitusohjelmasta löytyy hyviä asioita.

– Hallitusohjelmassa on monta hyvää asiaa enkä halua tuomita etukäteen. Siellä on myös asioita joita en usko että pystytään toteuttamaan.

Liikkeen perustajiin lukeutuva viestintäpomo Mikael Jungner pitää Harkimon ratkaisua hyvänä.

– Politiikan ei aina tarvitse olla vain jänkkäystä. Fiksua antaa hallitukselle mahdollisuus lunastaa odotukset. Kritisoidaan sitten kun aihetta on, Jungner kommentoi Twitterissä.

Rinteen hallituksessa ovat SDP:n lisäksi keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja RKP.