Opin­to­jen ja viiden työn loppuun polt­ta­ma Matti Pääaho myi kaiken, lähti rep­pu­reis­sul­le ja löysi Balilta joogan

Oululainen joogaopettaja Matti Pääaho, 36, on ollut kiinnostunut lapsesta saakka mielenvoimasta.

Matti Pääahon mielestä jokaisen pitäisi kokeilla joogaa ainakin kerran elämässä. Matti Pääaho pitää joogan opettamisesta, koska sen avulla hän voi auttaa ihmisiä voimaan paremmin. Joogan yhteydessä tietoisuus fyysisestä kehosta ja hengityksen laadusta lisääntyy, Matti Pääaho sanoo.
Matti Pääahon mielestä jokaisen pitäisi kokeilla joogaa ainakin kerran elämässä.
Matti Pääahon mielestä jokaisen pitäisi kokeilla joogaa ainakin kerran elämässä.
Kuva: Ester van Dam

Oululainen joogaopettaja Matti Pääaho, 36, on ollut kiinnostunut lapsesta saakka mielenvoimasta. Hän aloitti joogan seitsemän vuotta sitten.

Pääaho opiskeli aikoinaan kauppakorkeakoulussa ekonomiksi.

– Tuohon aikaan olin armoton ylisuorittaja. Tein jopa viittä työtä opintojen ohessa. Neljäntenä opintovuotena sitten paloin loppuun, Pääaho sanoo.

Tuosta taitekohdasta alkoi uusi elämä. Pääaho kaipasi mielenrauhaa ja alkoi etsiä hyvinvointia ja onnellisuutta.

Pääaho myi kaiken omaisuutensa vuonna 2013 ja lähti reppureissaamaan maailmalle. Hän päätyi Kaakkois-Aasiaan Balille, missä lopullisesti hurahti joogaan.

– Minulla oli ajatuksena, etten enää palaa Suomeen. Jatkoin Kaakkois-Aasiasta Intiaan. Kaiken kaikkiaan olin matkalla vuoden. Palasin Suomeen isän 60-vuotisjuhliin. Silloin ajattelin, että jään vähäksi aikaa Ouluun opettamaan joogaa.

Tällä tiellä Pääaho on edelleen. Hän perusti syksyllä 2014 Joogastudio Oulun kerrostaloasuntoonsa. Vuoden 2018 alussa joogastudio muutti nykyiselle paikalle Limingantulliin Citydancen viereen.

– Tällä hetkellä meillä on käytössä kaksi salia ja olemme Pohjois-Suomen suurin joogakoulu. Yli kaksituhatta ihmistä on jo käynyt meidän tunneilla ja kävijämäärä kasvaa koko ajan, Pääaho kiittelee.

Joogaa Pääaho kutsuu kehon, mielen ja tunteiden tietoisuustaitoharjoitukseksi, jolla on valtavasti vaikutusta terveyteen ja hyvinvointiin.

– Joogan yhteydessä tietoisuus fyysisestä kehosta ja hengityksen laadusta lisääntyy. Näiden lisäksi tietoisuus omista tunteista ja ajatuksista sekä ympärillä tapahtuvista asioista kasvaa tekemisen aikana. Missään muussa lajissa juuri tämä tietoisuuden aspekti ei tule esille, Pääaho pohtii.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle.