Showpaini: Näin yli­opis­to­tut­ki­jas­ta kuo­riu­tuu yli­voi­mai­nen Va­lio­yk­si­lö

Kaleva Live: Voi­mis­te­lu­päi­vät jat­ku­vat Ou­lu­hal­lis­sa

Huumeet: Kier­sim­me aut­ta­jien kanssa huu­mei­den käyt­tö­pai­kat Oulun kes­kus­tas­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ope­tuk­sen pi­den­nys vai tukea var­hais­kas­va­tuk­seen?

Kalevassa 21.11. oli kansanedustaja Paula Risikon erinomainen puheenvuoro Tavoite kaksi vuotta esikoulua. Isoäitinä ja parissa lapsia tukevassa järjestössä vapaaehtoisena toimineena olen tullut samankaltaisiin johtopäätöksiin kuin Risikko.

Lapsiamme ja nuoriamme auttaisi saamaan ihmisarvoisen elämän eivätkä he putoaisi yhteiskunnan rattaista, kun kartoitus ja toiminta olisi aukotonta jo varhaislapsuudessa.

Hallitus on esittänyt oppivelvollisuusiän nostamista 18 vuoteen, että jokainen nuori saisi ainakin toisen asteen koulutuksen. Sekin on hyvä, mutta uskon varhaisen puuttumisen ja ohjaamisen tehokkaammaksi ja läpitunkemattomammaksi kuin tarttuminen vasta murrosikäisten nuorten ongelmista selviämiseen.

Toki, jos meillä on vara, nostetaan oppivelvollisuusikää, mutta tässä vaiheessa olisi tärkeämpää satsata varhaislapsuuteen.

”Hallitus vetoaa taloustieteilijöihin, jotka ovat kuitenkin itsekin todenneet, ettei oppivelvollisuuden pidentäminen takaa sitä, että kaikki suorittavat tutkinnon”, kirjoittaa Risikko.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.