Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Onnea uusille kun­ta­päät­tä­jil­le – myös va­lit­se­mat­ta jääneet voivat lopulta on­ni­tel­la it­seään, sillä aikaa jää muuhun

Vaalit on taas käyty. Tilastonikkarit saivat pohdittavaa, mistä sotien jälkeen alhaisin äänestysprosentti mahtoi johtua. Tuskin ihan kohta kuitenkaan mitään vaaleja tullaan Suomessa käymään kesällä.

Tv-toimittaja kysyi vaalien jälkeen suomalaismieheltä, miksi tämä ei käynyt äänestämässä: Kun mikään asia ei kuitenkaan muutu. Toimittaja ei huomannut hiillostaa miestä jatkokysymyksellä, että mitkähän asiat sitten tuollaisella asenteella muuttuisivat.

Mahdollisuus äänestää ja siten ilmaista kantansa vallitseviin olosuhteisiin on todella merkittävä Suomen kansalaisen etuoikeus.

Huomattava osa maailman väestöstä ei nauti kyseistä mahdollisuutta. On helppo arvata, mitä diktatuurijärjestelmissä elävät ihmiset tekisivät, jos heille avautuisi mahdollisuus osallistua vapaisiin vaaleihin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.