Esiselvitys: Po­lii­sin mukaan Oulun kau­pun­gin­joh­toa ei epäillä vir­ka­ri­kok­sis­ta

Kärpät: NHL-asian­tun­ti­ja Kärp­pien yl­lä­tys­han­kin­nas­ta: ”Hy­vä­kun­toi­nen Nick Ritchie on yli­voi­mai­nen pelaaja Suomen lii­gaan”

Ukrainan pakolaiset: Marian syn­ny­tys alkoi samana iltana kun tieto Oulun pak­ko­läh­dös­tä tuli

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Onnea uusille kun­ta­päät­tä­jil­le – myös va­lit­se­mat­ta jääneet voivat lopulta on­ni­tel­la it­seään, sillä aikaa jää muuhun

Vaalit on taas käyty. Tilastonikkarit saivat pohdittavaa, mistä sotien jälkeen alhaisin äänestysprosentti mahtoi johtua. Tuskin ihan kohta kuitenkaan mitään vaaleja tullaan Suomessa käymään kesällä.

Tv-toimittaja kysyi vaalien jälkeen suomalaismieheltä, miksi tämä ei käynyt äänestämässä: Kun mikään asia ei kuitenkaan muutu. Toimittaja ei huomannut hiillostaa miestä jatkokysymyksellä, että mitkähän asiat sitten tuollaisella asenteella muuttuisivat.

Mahdollisuus äänestää ja siten ilmaista kantansa vallitseviin olosuhteisiin on todella merkittävä Suomen kansalaisen etuoikeus.

Huomattava osa maailman väestöstä ei nauti kyseistä mahdollisuutta. On helppo arvata, mitä diktatuurijärjestelmissä elävät ihmiset tekisivät, jos heille avautuisi mahdollisuus osallistua vapaisiin vaaleihin.

Eräässä naapurimaassammekin valtiojohto puuttuu ankarasti punakynällä äänestyslistoihin, joihin kansalaiset haluaisivat saada valitsemiensa ehdokkaiden nimiä.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.