Kouluruoka: Oulun kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa tar­joil­lun oudon ha­jui­sen jau­he­li­ha­kei­ton syy selvisi

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Kolumni: Tapasin Teuvo Hak­ka­rai­sen Brys­se­lis­sä ja kysyin, ha­luaa­ko hän yhä maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­rik­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Onko Oulun kau­pun­gin hal­lin­to­kult­tuu­ri te­ho­kas?

Kuulin esityksen EU:n vuoden 2019 eräästä kansainvälisestä projektista. Yksi sen koordinaattori on Oulun kaupunki ja toimijana Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu.

Vapaasti tulkiten totean tutkimuksessa pyrityn selvittämään digitalisaation soveltamista muun muassa siinä rajapinnassa, jossa kunnan virkailijoiden ja poliittisten luottamushenkilöiden työt ja vastuut kohtaavat.

Edelleen vapaasti tulkittuna tutkimus kertoo, että kunnallinen virkakoneisto etenee projektityössään osista kokonaisuuksiin, mutta luottamushenkilöt eli päättäjät haluavat hahmottaa kokonaisuuksia ennen yksityiskohtia.

Yritän seuraavassa kokemuspohjaisesti pohtia tätä mainitsemaani asetelmaa.

Kunnan yritys- ja asiantuntijaorganisaatiot tekevät työtään pienissä ryhmissä valmistellen asioita, tiedottaen niistä niukasti ja toimien yleensä julkisuutta karttaen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.