Pääkirjoitus: Suomen side Ruot­siin vah­vem­pi ja ta­sa-ar­voi­sem­pi kuin yli 200 vuo­teen, on jo aika unohtaa komp­lek­sit

Suurpetokeskus: Tuore tar­kas­tus kertoo useista puut­teis­ta Kuu­sa­mon suur­pe­to­kes­kuk­ses­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Onko kar­ton­ki muovia ym­pä­ris­tö­ys­tä­väl­li­sem­pi pak­kaus­ma­te­riaa­li? Pro­fes­so­ri: Kar­ton­ki korjaa käyt­täy­ty­mis­vir­het­tä, jota ei saisi olla ole­mas­sa

Kuluttajan näkökulmasta tehokkain tapa pienentää ruokailun ilmastopäästöjä on tehdä ruokavaliomuutoksia. Tämän lisäksi ruokahävikin vähentäminen on tärkeää. Toisaalta myös pakkaaminen on olennainen kysymys ympäristön kannalta, koska pakkausten kokonaismäärät ovat niin suuria.

Todetaan se heti alkuun: kuluttajan näkökulmasta tehokkain tapa pienentää ruokailun ilmastopäästöjä on tehdä ruokavaliomuutoksia. Tämän lisäksi ruokahävikin vähentäminen on tärkeää. Toisaalta myös pakkaaminen on olennainen kysymys ympäristön kannalta, koska pakkausten kokonaismäärät ovat niin suuria.

Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston yrittäjyyden professorin Henri Hakalan mukaan hyvä pakkaus suojaa ruokaa ympäristöltä ja ympäristöä ruualta. Tämän lisäksi se antaa informaatiota pakkauksen sisällöstä ja toimii markkinoinnin välineenä.