Vaalitentti: Katso tal­len­ne Kalevan vaa­li­ten­tis­tä, mukana kuusi ni­me­käs­tä eh­do­kas­ta Oulun vaa­li­pii­ris­tä

Pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tok­sen tor­jun­ta ei ole vi­her­hump­paa – maa­pal­lon läm­pe­ne­mi­nen mah­dol­lis­ta saada kuriin

Joukkoliikenne: Oulussa ha­lu­taan ke­hit­tää jouk­ko­lii­ken­net­tä työ­paik­ka- ja asuin­alueil­la – kolme pal­ve­lu­ta­so­vaih­to­eh­toa esillä rat­kai­suik­si

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva 2 kk 59,90 euroa

Pääkirjoitus
Tilaajille

On aika va­rau­tua Venäjän häi­rin­tä­ope­raa­tioi­hin

Venäjä tuskin seuraa vain katseella Suomen liittymistä Natoon. Luvassa lienee kiusantekoa ja häirintää. Kansalaisten kannattaa ottaa todesta varautumisvinkit. Valtiona Suomi ei saa varsinaisia turvatakuita ennen jäsenyyttä, mutta turvaa ja tukea muilla tavoin.

Suomen ilmoitus Nato-jäsenyyden hakemisesta on lähiviikkojen asia. Näillä näkymin uutinen kuullaan toukokuun loppupuoliskolla, ehkä yhtä aikaa Ruotsin kanssa.

Tällä hetkellä jäsenyyskysymys on tuoreen turvallisuusselonteon kautta eduskunnan valiokuntien käsittelyssä. Jäsenhakemusta voi kuitenkin pitää käytännössä varmana siksi, että päätöksellä näyttää olevan kansanedustajien ylivoimaisen enemmistön tuki. Kansanedustajien ratkaisua taas helpottaa se, että jäsenyydellä on mitatusti myös kansan enemmistön tuki.

Historia osoittaa, että Naton jäsenet ovat saaneet sotilasliitosta turvan Venäjää vastaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.