Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Koti: Vauva pani ou­lu­lai­sen Kar­ja­lan perheen huo­ne­jär­jes­tyk­sen uusiksi

Keskoset: Ii­läi­nen Vera Tur­ti­nen painoi syn­tyes­sään vain 500 grammaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Omikron testaa nyt rajusti kan­sa­kun­nan krii­si­val­miut­ta, siksi myös tor­jun­ta­kei­no­ja pitää tar­kas­tel­la uu­del­leen

Koronavirusmuunnos omikron on kantajalleen edeltäjiään lempeämpi, mutta se uhkaa silti sotkea perusteellisesti yhteiskunnan perustoimintoja. Päättäjien on nyt erityisen tärkeää erottaa olennaiset torjuntakeinot epäolennaisista.

Eteläafrikkalaistutkijat löysivät koronaviruksen omikronmuunnoksen marraskuun alussa. Kahta kuukautta myöhemmin muunnos on haastanut viranomaiset ja kansalaiset ennakoimattoman rajusti kaikkialla.

Tiistaina Yhdysvalloissa todettiin noin miljoona tartuntaa. Euroopan tartuntakartat ovat alkaneet taas hehkua punaista.

Suomessa keskiviikon uusien tartuntojen määrä oli 6 791 ja tuore koronatartuntojen ilmaantuvuusluku kahden edellisen viikon ajalta 1 100.

Pandemian alussa tuollaiset lukemat olisivat olleet totaalinen järkytys. Nyt jatkuvasti synkkeneviin lukuihin on jo totuttu, liiaksikin.

Koronatartuntojen määrän kasvua selittää nyt kaikkialla maailmassa virusmuunnos omikron. Eteläintialaisen Chennain kaupungin konferenssikeskusta valmisteltiin keskiviikkona koronasairaalaksi.
Koronatartuntojen määrän kasvua selittää nyt kaikkialla maailmassa virusmuunnos omikron.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.