Kaupat: Yk­si­näi­nen hal­pa­kaup­pa pyörii ket­ju­jen pu­ris­tuk­ses­sa Hau­ki­pu­taal­la

Eläimet: Lau­ha-lam­mas ilah­dut­taa asuk­kai­ta ou­lu­lai­ses­sa hoi­va­ko­dis­sa

Jääkiekko: Jesse Pul­ju­jär­vi pes­tat­tiin tes­ti­so­pi­muk­sel­la NHL-seu­raan

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ol­lin­kor­ven tuu­li­voi­ma­hank­keen mai­se­ma­vai­ku­tuk­siin kiin­ni­tet­ty suun­nit­te­lus­sa eri­tyis­tä huo­mio­ta

Ilmatar haluaa vastata Kalevassa 17. helmikuuta julkaistuun mielipidekirjoitukseen ”Tuulivoimalat muuttavat Iin maisemaa suuresti.” Vastaamme kotimaisena tuulivoimayhtiönä Ollinkorven tuulivoimahankkeen kehittämisestä sekä puiston rakentamisesta ja operoinnista koko sen elinkaaren ajan.

Ollinkorven kaavaluonnosratkaisussa on otettu huomioon viranomaiskeskustelut, lausunnot, saadut palautteet ja tehdyt selvitykset. Myös maisemavaikutukset on kattavasti huomioitu kaavaluonnosratkaisun suunnittelussa.

Muun muassa voimalamäärää on vähennetty tuntuvasti aiemman suunnitelman mukaisesta 63 voimalasta 42 voimalaan. Uskomme, että olemme löytäneet hyvän kokonaisratkaisun tällä hetkellä nähtävillä olevaksi kaavaluonnosratkaisuksi.

”Puistojen alueita voi edelleen käyttää metsästykseen, marjastukseen tai muuhun luonnossa liikkumiseen tuulipuistojen käytön aikana.”

Käytämme jokaisen tuulivoimapuiston kohdalla ulkopuolisia asiantuntijoita, jotka arvioivat puiston ympäristövaikutuksia ja tutkivat tarkkaan muun muassa vaikutukset maisemaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.