Eläimet: Ou­lu­lai­nen per­heen­äi­ti tilasi netistä munia, ja nyt oma­ko­ti­alueel­la ku­jer­taa lähes 60 vii­riäis­tä

Työmaa: Ra­ken­nus­työt koet­te­le­vat Nal­li­ka­rin idylliä tänä kesänä

Urheilu: Oliko Oulun kes­kus­ken­tän alla sa­lai­nen be­to­ni­le­vy, josta Lipon pe­laa­jat saivat etua?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Olen kan­nat­ta­nut ydin­voi­man li­sä­ra­ken­ta­mis­ta, mutta Fen­no­voi­man hanke Py­hä­joel­la he­rät­tää epä­luu­lo­ja

Olen kannattanut ydinvoiman lisärakentamista, mutta Fennovoiman nykyinen hanke Pyhäjoen ydinvoimalasta on herättänyt epäluuloja. Nyt jo voimassa olevat pakotemääräykset Itä-Ukrainalle ja venäläisille, erityisesti rahoituslaitoksille, ovat kasvattaneet riskiä ettei ydinvoimalla ole edellytyksiä valmistua seuraavan kahdenkymmenen vuoden aikana.

Ainut mahdollisuus on, että Venäjän poliittinen johto nykyaikaistuu. Se ei ole näköpiirissä lyhyellä tähtäimellä.

Se, että Venäjän valtionyhtiö Rosatom omistaa 35,2 prosenttia hankkeesta ja hankkii rahoituksen koko hankkeelle, on riski omistajina oleville Outokummulle, SSAB:lle ja Fortumille. Näistä Outokumpu on jo alaskirjannut sijoituksensa.

Pörssiyhtiöiden ongelma on, että Rosatomin sähkö voi altistaa heidän omat lopputuotteet boikotteihin. Ja se tekisi heidän Fennovoima-sijoituksensa vielä kalliimmaksi kuin siihen sijoitettu rahamäärä.

Rosatom on Venäjän valtion yhtiö ja luo mahdollisuuden venäläiselle vakoilulle sotilastiedustelu GRU:n kautta ilman, että Rosatom voi siihen itse vaikuttaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.