Mainos

”Olemme täällä myös yri­tyk­siä varten” – TE-toi­mis­to rää­tä­löi pal­ve­lut rek­ry­toin­ti­tar­pei­siin

Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto tarjoaa laajasti palveluita yrittäjille ja yrityksille uusien työntekijöiden rekrytointiin koko maakunnan alueella – yrityksen koosta ja toimialasta riippumatta.

”Meille onnistumisen tunne tulee siitä, kun työnantaja löytää työntekijän”, asiantuntijat Jessica Takalahti ja Kaisa Koljonen toteavat.
”Meille onnistumisen tunne tulee siitä, kun työnantaja löytää työntekijän”, asiantuntijat Jessica Takalahti ja Kaisa Koljonen toteavat.

”Olemme täällä yrityksiä varten, hakevatpa he sitten yhtä tai kymmentä työntekijää”, kertoo TE-toimiston rekrytointipalveluiden asiantuntija Jessica Takalahti.

Työnantajille suunnatut rekrytointipalvelut räätälöidään yhteistyössä yrityksen kanssa juuri sille sopiviksi.

”Työnantajan tarpeiden mukaan mennään”, rekrytointipalveluiden asiantuntija Kaisa Koljonen kertoo.

Työpaikkailmoituksen julkaisun lisäksi yritys voi ottaa TE-toimiston asiantuntijan yhteistyökumppaniksi, jos työntekijää ei meinaa löytyä. Työpaikkailmoituksen tulee olla laadukas, jotta hakija saa hyvän kuvan työstä ja uskaltaa hakeutua siihen, asiantuntijat painottavat.

Työnantajaprofiilin kautta suosituksia

Työmarkkinatori helpottaa työntekijöiden löytymistä. Työnantaja voi hakea sopivia ehdokkaita tyomarkkinatori.fi:n julkisista profiileista, jolloin työntekijä voi löytyä jopa ilman työpaikkailmoittelua.

”Työnhakijoiden profiilit Työmarkkinatorilla korvaavat aikaisemman TE-palveluiden verkkosivuilta löytyneen CV-netin, ja työnantajat voivat käydä katsomassa niitä sopivaa työntekijää etsiessään”, Koljonen kertoo.

Työnantaja voi löytää potentiaalisia työntekijöitä käyttämällä heille oleellisia avainsanoja Työmarkkinatorin hakupalvelussa.

Yritysten kannattaa myös luoda työnantajaprofiili Työmarkkinatorille. Tällöin yritys voi saada suosituksia työntekijöistä työpaikkailmoituksensa mukaisesti.

Jos sopivaa työntekijää ei löydy

Tilanteisiin, joissa sopivaa työntekijää ei löydy, on tarjolla monenlaisia ratkaisuja. RekryKoulutuksella esimerkiksi on mahdollista kouluttaa työntekijöitä suoraan yrityksen tarjoamaan työhön.

Oppisopimuskoulutuksella voi myös saada sopivia työnhakijoita työhön, johon voi muutoin olla vaikea löytää tekijöitä.

TE-toimisto järjestää myös rekrytointitapahtumia, joissa kohtaavat työnantajat, työnhakijat sekä TE-toimiston asiantuntijat.

Tapahtumiin osallistumalla työnantaja verkostoituu helposti myös oppilaitosten kanssa.

”Yrityksien kannattaa olla rohkeasti yhteydessä TE-toimiston rekrytointipalveluihin, jotta voimme suunnitella rekrytointeja yhdessä yritysten kanssa”, Takalahti ja Koljonen sanovat.

TE-PALVELUJA YRITTÄJILLE
  • Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston yrityspalvelut: 0295 056 502 (arkisin klo 9–16.15).
  • TE-toimisto järjestää rekrytointitapahtumia, joissa työt kohtaavat osaajat.
  • Löydä sopivia osaajia: Työmarkkinatorilta .
  • Kiinnostaako TE-live? Lue lisää: TE-live .