Mainos

Oh­jel­ma- ja ta­pah­tu­ma­tuot­ta­ja Sami Alasimi valoi koronan kes­kel­lä uskoa luovaan hul­luu­teen ja us­kal­luk­seen

Mitä hiljaisempaa on, sitä tärkeämpää on olla esillä

Sami Alasimi uskoo, että korona-ajan jälkeen Team SimiSami jatkaa entistä vahvempana. KUVA: Maija Pylväs
Sami Alasimi uskoo, että korona-ajan jälkeen Team SimiSami jatkaa entistä vahvempana. KUVA: Maija Pylväs

Kun Suomi maaliskuun puolessavälissä pysähtyi koronaepidemian myötä ja tapahtumien järjestäminen kiellettiin, se oli kova isku viihteentekijöille. Ohjelmatoimisto Team SimiSami Oy:tä luotsaavan Sami Alasimin periaate kuitenkin oli, ettei tuleen jäädä makaamaan.

”Kyllähän tästä satojen tuhansien eurojen tappiot tulee, mutta ei voi mitään. Minulle oli tärkeää, että saan meidän tiimin silti liikenteeseen ja puhaltamaan yhteen hiileen. Aika nopeasti porukka alkoi siirtyä nettiin ja niin mekin”, hän kertoo.

Ohjelmatoimisto alkoi pitää kotibileitä netin kautta ensin omalta varastolta ja sitten yhteistyössä yökerho Mangon kanssa heidän tiloistaan. Livelähetyksissä on vieraillut niin artisteja, bändejä kuin muitakin esiintyjiä.

”Yleisö voi lähettää livestreamin kautta biisitoiveita sekä osallistua arvontoihin. Arvontapalkintoja on laitettu jakoon tuhansien eurojen arvosta.”

Kysyntää on tullut myös muunlaisille livelähetyksille.

”Livestriimaaminen tulee varmasti jollakin tapaa pysyväksi jutuksi. Me voisimme kokeilla esimerkiksi asiapitoisempia haastatteluja eri persoonista.”

”Keksitään koko ajan jotain uutta”

Viihdealan konkari uskoo, että tällaisena aikana on tärkeää olla esillä mahdollisimman paljon, jotta pysyy asiakkaiden mielessä hiljaisemman kauden jälkeenkin. Mies vannoo luovaan hulluuteen ja uskallukseen.

”Vaikka tulot ovat nolla, niin ei olla jääty odottamaan, vaan keksitään koko ajan jotain. Ehkä joku päivä raha tulee toisella tavalla takaisin.”

Kesäkuun ensimmäinen päivä kokoontumisrajoitus nousi kymmenestä ihmisestä 50 ihmiseen. Alasimin mukaan monet asiakkaat käyttävät tilanteen hyväksi siten, että tapahtumiin myydään 50 paikkaa etukäteen. Team SimiSami tarjoaa muun muassa yksityisiä karaokekekkereitä ruoan ja musiikin merkeissä.

Suurimmat festivaalit on peruttu, mutta yritys on myynyt jo ensi vuoden tapahtumia. Myös yökerhot ovat ilmoittaneet, että yhteistyötä jatketaan, kun tilanne sallii.

Vaikka Alasimi on itse pystynyt ideoimaan ja pysymään positiivisena kaiken keskellä, hän tuntee yrittäjien huolen.

”Onhan se hirveän raskasta seurata vierestä, kun vahvatkin ihmiset alkavat murtumaan tälläkin alalla. Sen takia koitan tsempata muita ja samalla itseäni.”

Yrityksellä tuli 20 vuotta täyteen

Koronan keskellä yritys juhlii 20-vuotista taivaltaan. Alasimin mukaan vuosien varrelle on mahtunut useita isoja tapahtumia, joita yritys on päässyt tuottamaan.

”Esimerkiksi valtakunnalliset yrittäjäpäivät olemme tuottaneet jo neljä kertaa, mikä on suuri kunnia. Jokainen juhla on ollut silti yhtä tärkeä, oli se sitten iso gaala tai eläkeläispariskunnan syntymäpäiväjuhlat.”

Miehelle itselleen tulee viihdealalla tänä keväänä täyteen 30 vuotta, joista yrittäjänä 22 vuotta. Henkilökohtaisesti tärkeiksi hän listaa vuosikymmenien yhteistyön HulluPoro Oy:n kanssa sekä Seinäjoen tangomarkkinat.

”Nyt olisi tullut 20 vuotta täyteen Seinäjoen tangomarkkinoita. Olen ollut itsekin juontamassa niitä aikoinaan, joten olisi ollut mahtava mennä nyt mukaan. Tärkeintä on silti se, että isot yritykset ja yhteisöt luottavat meihin edelleen. Korona-ajan jälkeen jatkamme entistä vahvempina.”