Pohteen säästöt: Liminka me­net­tää ter­veys­kes­kuk­sen

Ravintolat: Tes­ta­sim­me Oulun Pekurin ra­men-pai­kan

Syyte: Tur­val­li­suus­alan opet­ta­ja kouri opis­ke­li­joi­ta ja uhkaili hak­kaa­mi­sel­la

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Odotan jat­kos­sa­kin nä­ke­vä­ni hy­vin­voi­via metsiä

Tilastot osoittavat, että Suomen metsien hoitokäytännöt ja käyttömäärät ovat osoittautuneet kaikin puolin oikeaksi. Metsien tilanne on muuttunut vuosikymmenien, jopa satojen vuosien aikana hyvään suuntaan.

Puuston määrät ovat lisääntyneet merkittävästi, metsät ovat terveitä, teollisuudella on ollut mahdollisuus käyttää riittävät määrät puuta erilaisten tuotteiden valmistamiseen.

Jatkuvapeitteisellä metsän käsittelyllä aiheutetaan mielestäni merkittäviä vahinkoja Suomen metsille, mikäli sen annetaan laajentua metsien käsittely- ja hoitomuodoksi.

On hakkuukohteita, joissa on käytetty jatkuvapeitteistä metsänkäsittelyä. Nämä kohteet olisivat ennen vuotta 2014 tehtyjä muutoksia yksityismetsälakiin aiheuttaneet tilan metsien rauhoittamisen. On poistettu merkittävässä määrin parhaassa kasvussa olevia puuyksilöitä, ja jäljelle on jäänyt puusto, joka vaatii vuosien, jopa vuosikymmenien ajan toipuakseen.

Luontopaneelin raportissa todetaan, että jatkuvapeitteisen metsäkäsittelyn laajentaminen puuntuotannossa vähentää luontohaittoja ja voi olla taloudellisesti kannattavaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.