Kadonneet: Oulun po­lii­sin mukaan etsitty vanhus löytyy joskus jopa 100 ki­lo­met­rin päästä

Kaksoissurma: Po­lii­sil­la on Vä­li­vai­nion sur­mis­sa käy­tet­ty ase hal­lus­saan

Huoltovarmuus: Ra­ken­ne­taan­ko ra­ta­yh­teys Oulusta Norjaan vai suur­no­peus­ju­nia etelän kau­pun­kei­hin?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

ODL: Tur­va­pai­kan­ha­ki­joi­den yk­sik­köä Kem­pe­lees­sä hei­tel­ty kivillä ja ilo­tu­lit­teil­la

Oulun Diakonissalaitoksen Säätiö (ODL) vahvistaa, että se on siirtänyt turvapaikanhakijoita pois Kempeleen tukiasumisyksiköstä.

Kempeleessä järjestettiin lauantaina mielenosoitus hallituksen maahanmuuttopolitiikkaa vastaan. Jutussa kerrotut kivien ja ilotulitteiden heittelyt tapahtuivat aiemmin viikolla. Mielenosoitus sujui rauhallisesti.
Kempeleessä järjestettiin lauantaina mielenosoitus hallituksen maahanmuuttopolitiikkaa vastaan. Jutussa kerrotut kivien ja ilotulitteiden heittelyt tapahtuivat aiemmin viikolla. Mielenosoitus sujui rauhallisesti.
Kuva: Teija Soini

Oulun Diakonissalaitoksen Säätiö (ODL) vahvistaa, että se on siirtänyt turvapaikanhakijoita pois Kempeleen tukiasumisyksiköstä. ODL:n mukaan tämä on tehty asukkaiden turvallisuuden varmistamiseksi.

Säätiö kertoo tiedotteessa, että yksikön ympäristössä on ollut tiistaista lähtien jatkuvaa levotonta liikehdintää. Rakennuksia on muun muassa heitelty kivillä ja ilotulitteilla ja tontille on tunkeuduttu. Lauantain mielenilmauksen yhteydessä vartija poisti noin kymmenen tontille mennyttä henkilöä.

ODL:n mukaan yksikön nuoret asukkaat ovat järkyttyneitä nuoren tytön raiskausepäilystä ja niiden myötä heihin kohdistuneista ennakkoluuloista ja peloista.

– Paikallisten kiristyneet asenteet ovat olleet raskaita myös henkilökunnalle. Asiaa on käsitelty tukiasumisyksikössä laajasti sekä henkilöstön että nuorten kanssa, tiedotteessa sanotaan.

Kempeleen tukiasumisyksikköä ylläpitää ODL:n alainen Arjan Avain Oy. Yksikössä asuu muutamia kymmeniä ilman vanhempiaan Suomeen tulleita 16–17-vuotiaita turvapaikanhakijanuoria.

Kempeleen tukiasumisyksikkö toivoo, että uutiskohunjälkeen nuorille taataan kotirauha.

Kempeleessä järjestettiin lauantaina mielenosoitus hallituksen maahanmuuttopolitiikkaa vastaan. Siihen osallistui noin 200 henkilöä.