Showpaini: Näin yli­opis­to­tut­ki­jas­ta kuo­riu­tuu yli­voi­mai­nen Va­lio­yk­si­lö

Sää: Kolea kesäsää vaihtuu ensi vii­kol­la läm­pi­mään

Huumeet: Kier­sim­me aut­ta­jien kanssa huu­mei­den käyt­tö­pai­kat Oulun kes­kus­tas­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Nyt ei mar­jois­sa pi­his­tel­lä – Va­del­ma­juus­to­kak­ku ja mar­ja­mu­ru­pais­tos kät­ke­vät si­sään­sä ke­ko­kau­pal­la se­son­gin par­hai­ta marjoja

Kun marjavuosi on hyvä, tehdään maukkaimmat jälkiruuat marjoja säästelemättä. Vadelmajuustokakku loihditaan ilman uunia ja liivatetta. Pizza muuttuu jälkkäriksi reilun marjakeon avulla ja murupaistokseen uppoavat marjat kuin marjat.

Kun marjasesonki on parhaimmillaan, loihditaan suussasulavia jälkiruokia, joissa ei marjojen määrissä pihtailla. Keko vadelmia sujahtaa raikkaan juustokakun täytteeseen ja vielä toinen mokoma kakun päälle. Täyte jää ihanan pehmeäksi, sillä hyydyttäminen käy sitruunamehun avulla.

Eton mess syntyy yksinkertaisimmillaan kermavaahdosta, tuoreista marjoista ja marengista. Pienellä tuunauksella jälkiruoka nousee aivan uudelle tasolle. Kermavaahtoon sekoitettu turkkilainen jogurtti raikastaa annoksen. Pinnalle ripotellut pähkinät antavat herkulle sopivasti purutuntumaa.

Eton messin tapaan myös cobbler eli murupaistos on brittien marjaherkku. Murupaistos ei ulkonäöllä koreile, mutta maistuu sitäkin paremmalle. Taikinakuoren alle sopivat kaikenlaiset marjat, sekaan kannattaa laittaa esimerkiksi herukkaa kirpeyttä antamaan.

Vadelmajuustokakku

10 annosta

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.