Kun marjasesonki on parhaimmillaan, loihditaan suussasulavia jälkiruokia, joissa ei marjojen määrissä pihtailla. Keko vadelmia sujahtaa raikkaan juustokakun täytteeseen ja vielä toinen mokoma kakun päälle. Täyte jää ihanan pehmeäksi, sillä hyydyttäminen käy sitruunamehun avulla.
Eton mess syntyy yksinkertaisimmillaan kermavaahdosta, tuoreista marjoista ja marengista. Pienellä tuunauksella jälkiruoka nousee aivan uudelle tasolle. Kermavaahtoon sekoitettu turkkilainen jogurtti raikastaa annoksen. Pinnalle ripotellut pähkinät antavat herkulle sopivasti purutuntumaa.
Eton messin tapaan myös cobbler eli murupaistos on brittien marjaherkku. Murupaistos ei ulkonäöllä koreile, mutta maistuu sitäkin paremmalle. Taikinakuoren alle sopivat kaikenlaiset marjat, sekaan kannattaa laittaa esimerkiksi herukkaa kirpeyttä antamaan.
Vadelmajuustokakku
10 annosta