Tilaajille

Nyt ei mar­jois­sa pi­his­tel­lä – Va­del­ma­juus­to­kak­ku ja mar­ja­mu­ru­pais­tos kät­ke­vät si­sään­sä ke­ko­kau­pal­la se­son­gin par­hai­ta marjoja

Kun marjavuosi on hyvä, tehdään maukkaimmat jälkiruuat marjoja säästelemättä. Vadelmajuustokakku loihditaan ilman uunia ja liivatetta. Pizza muuttuu jälkkäriksi reilun marjakeon avulla ja murupaistokseen uppoavat marjat kuin marjat.

Kun marjasesonki on parhaimmillaan, loihditaan suussasulavia jälkiruokia, joissa ei marjojen määrissä pihtailla. Keko vadelmia sujahtaa raikkaan juustokakun täytteeseen ja vielä toinen mokoma kakun päälle. Täyte jää ihanan pehmeäksi, sillä hyydyttäminen käy sitruunamehun avulla.

Eton mess syntyy yksinkertaisimmillaan kermavaahdosta, tuoreista marjoista ja marengista. Pienellä tuunauksella jälkiruoka nousee aivan uudelle tasolle. Kermavaahtoon sekoitettu turkkilainen jogurtti raikastaa annoksen. Pinnalle ripotellut pähkinät antavat herkulle sopivasti purutuntumaa.