Kylät: Lai­ta­saa­ren asuk­kaat kehuvat omaa idyl­liään

Sää: Kolea kesäsää vaihtuu ensi vii­kol­la läm­pi­mään

Huumeet: Kier­sim­me aut­ta­jien kanssa huu­mei­den käyt­tö­pai­kat Oulun kes­kus­tas­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Nuus­ka­kaup­pa toi eh­dol­lis­ta van­keut­ta kol­mel­le te­ki­jäl­le – pää­tuo­mit­tu otti maksuna nuus­kas­ta myös huu­mei­ta, jotka hän möi eteen­päin

Lapin käräjäoikeus tuomitsi ehdollista vankeutta nuuskaa salakuljettaneille.

Pisimmän, yhden vuoden ja yhden kuukauden ehdollisen vankeustuomion salakuljetuksesta, törkeästä veropetoksesta sekä huumausainerikoksesta sai 22-vuotias mies.  Hän oli tuonut kevään 2020 ja helmikuun 2021 välisenä aikana useilla eri kerroilla yli 200 kiloa nuuskaa yli sallitun kilon tuontirajan Haaparannalta Tornion kautta Rovaniemelle.

Tuomittu oli myynyt nuuskaa eteenpäin ja ottanut maksuna myös marihuanaa sekä kannabista. maksuna saamansa huumeet hän oli jälleen myynyt eteenpäin.

Tekijä oli käyttänyt tuonteihin useita eri autoja. Lisäksi hän oli joulukuussa 2020 ollut isomman, noin 38 kilon nuuskalähetyksen tilaajana ja maksajana. Tuolloin tulli pysäytti nuuskia salakuljettaneen miehen ja naisen Torniossa ja takavarikoi nuuskat.

Syyttäjä vaati miehelle alunperin tuomiota kaikkiaan 440 kilon nuuskalastista, joka perustui tekijän itse esitutkinnassa antamaan tietoon.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.