Kaupat: Yk­si­näi­nen hal­pa­kaup­pa pyörii ket­ju­jen pu­ris­tuk­ses­sa Hau­ki­pu­taal­la

Eläimet: Lau­ha-lam­mas ilah­dut­taa asuk­kai­ta ou­lu­lai­ses­sa hoi­va­ko­dis­sa

Jääkiekko: Jesse Pul­ju­jär­vi pes­tat­tiin tes­ti­so­pi­muk­sel­la NHL-seu­raan

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Nuts juos­taan lop­pu­vii­kos­ta Kar­hu­kier­rok­sel­la: "Ollaan tehty tosi paljon töitä ta­pah­tu­man eteen, että homma on­nis­tui­si tur­val­li­ses­ti ja fik­sus­ti" – Jär­jes­tä­mis­pää­tös pohjaa avin mää­rit­tä­miin ko­ro­na­ra­joi­tuk­siin

Järjestäjät noudattava Pohjois-Pohjanmaan avin määrittämiä koronarajoituksia.

Nuts Karhunkierros järjestetään. Tapahtumaan on enää muutama päivä. Päätös järjestää tapahtuma nojaa Pohjois-Pohjanmaan avin päätökseen 50 hengen kokoontumisrajoituksista. Kuusamossa on voimassa 20 hengen kokoontumisrajoitus vielä 27. toukokuuta. Nuts järjestetään 28.–29. toukokuuta.

– Toimimme avin päätöksen mukaisesti. Poliisilta saatiin perjantaina lupa tapahtuman järjestämiseen. Ei se hilkulle mennyt, mutta melkein, Nutsin tapahtumajohtaja Eero Lumme sanoo.

Terveysturvallisuuden vuoksi tapahtuman aikataulu on rukattu kokonaan uusiksi. Kaikkien neljän juoksumatkan lähdöt on jaettu 50 hengen ryhmiin. Järjestäjät odottavat paikalle noin pariatuhatta polkujuoksijaa. Se tarkoittaa yhteensä 40 lähtöä.

Kisakeskus on siirretty kävelykylästä hiihtostadionille, koska se on väljempi ja turvallisempi vaihtoehto. Lisäksi tapahtumasta on oheisohjelmat.

– Ollaan tehty tosi paljon töitä tapahtuman eteen, että homma onnistuisi turvallisesti ja fiksusti.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.