Ylioppilaat: Ou­lu­lai­nen Lauri Lohi kertoo, miten hän kir­joit­ti täydet pisteet äi­din­kie­len ko­kees­ta

Unelma Hietasaaressa: Ou­lu­lais­per­he re­mon­toi vanhan puu­ta­lon oman nä­köi­sek­si

Valmistuneet: Ou­lu­lai­nen kuk­ka­kaup­pa­yrit­tä­jä myy tänä vii­kon­lop­pu­na lähes tuhat ruusua – lue, miten kukan saa säi­ly­mään pi­dem­pään

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Nuorten Ys­tä­vät: Las­ten­suo­je­lun am­mat­ti­lai­set an­sait­se­vat myös ar­vos­tus­ta – si­jais­huol­lon ken­täl­lä kan­ne­taan suurta kuormaa en­nal­ta­eh­käi­se­vän työn ja muiden pal­ve­lu­jen epä­on­nis­tu­mi­sis­ta

Elokuvaohjaaja Visa Koiso-Kanttila analysoi lastensuojelun laitoshoidon tilaa Kalevassa 17.2. Hänen mukaansa lapsia vain säilötään laitoksissa eikä heidän hyvinvoinnistaan tai kuntoutuksestaan huolehdita.

Ainoa laitos, johon jutussa nimellä viitattiin, oli koulukotina toimiva Pohjolakoti. Esille nostettiin 2015 tapahtunut laitoksen ohjaajan murha sekä meneillään oleva rikostutkinta, joka perustuu eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen 2018 tekemään tutkintapyyntöön.

Loukkaavana koemme sen, että Pohjolakodissa 2015 tehdyn työntekijän murhan osalta vihjataan, että vastuu teosta ei olisi sen tekijöillä. On epäoikeudenmukaista ja nöyryyttävää, että yhtä koulukotia jatkuvasti käytetään koko sijaishuollon epäonnistumisten esimerkkinä. Erityisen kuormittavaa tämä on työntekijöillemme, jotka tekevät vaativaa työtä joka päivä ja joka yö nuoria auttaakseen.

Virheiden mahdollisuus on ihmisten työssä aina olemassa, emmekä me ole niiltä suojassa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.