Pohde: Sai­raa­la­pää­tök­siin pet­ty­nyt Me­ri-Lap­pi pohtii eroa­van­sa Lapista ja liit­ty­vän­sä Poh­tee­seen

Festivaalit: Frozen People jär­jes­te­tään Nal­li­ka­ris­sa lauan­tai­na ke­li­olo­ja uhmaten

Tuhopoltot: Ran­ta­ka­dun tu­li­pa­lot uh­ka­si­vat taas ra­ken­nuk­sia, joiden puo­les­ta ou­lu­lai­set tais­te­li­vat vuo­si­kym­me­niä

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Nuorten mie­len­ter­veys­pal­ve­lu­ja jul­ki­sel­la puo­lel­la li­sät­tä­vä – kuu­kau­sien mit­tai­set jonot nään­nyt­tä­vät avun etsijän

Nuorten mielenterveyden heikkenevästä tilanteesta ja palveluiden akuutista puutteesta on puhuttu julkisuudessa paljon jo pitkän aikaa. Tästä huolimatta ongelman korjaamiseen ei ohjata riittävästi resursseja.

Kouluissamme oppilaille maalataan kuva avun saatavuudesta. Heille kerrotaan, kuinka kenelle tahansa opettajalle tai kuraattorille voi puhua, kuinka apua on aina saatavilla ja kuinka kenenkään ei tarvitse jäädä ongelmien kanssa yksin.

Tämän perusteella monet oppilaat hakevatkin apua, mutta joutuvat valitettavasti kerta kerran jälkeen pettymään. Koulupsykologit antavat lyhytaikaista tukea, tekevät arvion nuoren mielenterveyden tilasta ja ohjaavat sitten nuoren ylikuormittuneelle julkiselle terapeutille.

Kun nuori kurkistaa avun verhon taakse, paljastuu julkisen terveydenhuollon kuukausien mittaisten jonojen ja puutteellisten palveluiden autiomaa, joka näännyttää avun etsijän.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.