Vanhat kuvat : Näin teol­li­suus tuli Rus­koon, myös kaa­to­pai­kan alue ke­hit­ty­nyt val­ta­vas­ti

Luitko jo tämän? : Maan­tiel­lä liikkuu en­nä­tyk­sel­li­sen paljon käyt­tö­kiel­los­sa olevia autoja

Kolumni: Itämeri on Suomen elä­män­lan­ka, jonka häi­riöi­hin on nyt vii­sas­ta va­rau­tua

Tilaajille

Nuorten Lei­jo­nien san­ka­rin Topi Nie­me­län suun­ni­tel­mat olivat selvät, kun puo­lus­ta­ja pääsi pit­käl­tä reis­sul­ta ko­ti-Ou­luun: "Syö­dään, le­vä­tään ja mennään mummoa ja tyt­tö­ys­tä­vää ta­paa­maan"

Alle 20-vuotiaiden MM-kisojen parhaaksi puolustajaksi valittu Niemelä ei riehaantunut harvinaisesta tunnustuksesta. Tärkeintä oli tuoda Kanadasta mitali Suomeen.

Oulu
Kasper Puutio (vas.), Topi Niemelä ja Aku Räty esittelivät torstaina MM-pronssimitaleitaan sen jälkeen, kun he olivat päässeet koti-Oulun kamaralle.
Kasper Puutio (vas.), Topi Niemelä ja Aku Räty esittelivät torstaina MM-pronssimitaleitaan sen jälkeen, kun he olivat päässeet koti-Oulun kamaralle.
Kuva: Maiju Pohjanheimo

Kärppien viisikon vajaan neljän viikon kisareissu oli vihdoin ohi torstaina kello 18.01, kun Finnairin lento Helsingistä laskeutui lumiselle lentoasemalle Oulunsaloon. Koneesta nousivat himmeintä jalometallia mukanaan tuoneet Aku Räty, Kasper Puutio, Topi Niemelä, Joel Blomqvist sekä Nuorten Leijonien valmennusryhmään kuulunut Ville Mäntymaa.

Erityisesti Niemelälle alle 20-vuotiaiden MM-turnaus Edmontonissa oli täysi napakymppi, sillä vaikean alkukauden Kärpissä pelannut nuorukainen valittiin kisojen parhaaksi puolustajaksi. Samaan saavutukseen ovat kärppätaustaisista pelaajista yltäneet aiemmin vain Reijo Ruotsalainen (1980) sekä Joni Pitkänen (2003).