Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Syntyvyys: Syn­ty­vyys painui pak­ka­sel­le Poh­jois-Poh­jan­maal­la en­sim­mäis­tä kertaa 150 vuoteen

Koti-Kaleva: Ou­lu­lais­ko­dis­sa lapset saavat leikkiä ja näkyä joka pai­kas­sa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Nuo­ril­ta puuttuu edustus Oulun kau­pun­gin­val­tuus­tos­sa – edustus pa­ran­tai­si nuorten vai­kut­ta­mis­mah­dol­li­suuk­sia

Oulu on hieno kaupunki, jossa nuorten vaikuttamismahdollisuuksista halutaan pitää huolta. Juuri nyt kaupungillamme on kuitenkin petraamisen paikka: Oulun nuorisovaltuustolta nimittäin puuttuu puhe- ja läsnäolo-oikeudellinen edustus kaupunginvaltuustosta. Tämä on valitettava mutta helposti korjattavissa oleva seikka, sillä käytäntö on jo voimassa suurimmassa osassa Suomea.

Valtuustolla on ylin päätösvalta kaupungissa. Sinne valitaan edustajat ajamaan äänestäjien etuja vaaleilla, joissa alle 18-vuotiaat eivät voi olla ehdolla eivätkä äänestää. Nuorilla ei siis ole omaa edustusta kaupunginvaltuustossa huolehtimassa lasten ja nuorten äänen kuuluvuudesta, joten on perusteltua myöntää Oulun nuorisovaltuustolle oikeus lähettää oma delegaattinsa puhe- ja läsnäolo-oikeudella kaupunginvaltuuston kokouksiin.

Kaupunginvaltuuston kokouksiin puhe- ja läsnäolo-oikeuden myöntäminen nuorisovaltuuston edustajalle on Oulun kaupungin avoimen hallinnon toimintasuunnitelman periaatteiden mukaista ja kehittää tiedonkulkua nuorten ja aikuisten valtuustojen välillä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.