Liikenne: Jos Oulun Poik­ki­maan­tie pää­te­tään uu­dis­taa, töihin pääs­tään no­peas­ti

Taiteiden yö: Kahden in­to­hi­moi­sen tai­de­har­ras­ta­jan unelma täyttyy Tai­tei­den yönä, kun Gal­le­ria 33 avaa ovensa

Nuoret näyt­te­li­jät ilah­dut­ta­vat net­ti­sar­jas­sa – luvassa noloja ti­lan­tei­ta ihas­tus­ten parissa

Sometähti Kia-Sofia (Anni Iikkanen) ja Veeti (Nooa Salonen) tutustuvat bileissä uudessa kotimaisessa nuortensarjassa Luuserit.
Sometähti Kia-Sofia (Anni Iikkanen) ja Veeti (Nooa Salonen) tutustuvat bileissä uudessa kotimaisessa nuortensarjassa Luuserit.

Luuserit


Pari vuotta sitten kuvattiin nuortensarjasta kaksi pilottijaksoa, joissa kaveriporukka lähtee viettämään viikonloppua mökille. Siellä Veeti (Nooa Salonen) tunnustaa ystävälleen Milalle (Elina Kanerva), että on ihastunut tähän.

Pakit tulevat. Pystyvätkö he olemaan enää ystäviä?

Nyt on valmistunut kahdeksan noin 10 minuutin pituista jaksoa, jotka kertovat, mitä sitten tapahtuu. Kaverukset palaavat kouluun ja koko ystäväporukan tunnelma on muuttunut. Veeti yrittää päästä tapahtuneesta yli.

Bileissä hän tutustuu sometähteen ja saa tältä yllättävän tilaisuuden.

Pojat puhuvat vain "siitä"

Varsinkin alkupuolen jaksoissa meno on aika levotonta: on hälyä, räppiä, heiluvaa kameraa ja nuorten levottomia juttuja. Loppua kohden keskitytään tarinankerrontaan paremmin.

Sarja onnistuu kuvaamaan nuorten maailmaa, koulua, ihastuksia, ystävyyksiä ja ryhmäpainetta, melko aidontuntuisesti.

Missään kohtaa kymmenen jakson aikana pojat eivät tosin puhu mistään muusta kuin "siitä".

Se ilahduttaa, että kaikki näyttelijät ovat nuoria. Aikuisia vilahtaa vain kerran. Jo Eden-elokuvassa vakuuttanut Nooa Salonen on uskottava teinipoika. Hän näyttelee hyvin koko tunneskaalan itsevarmasta ja välittömästä meiningistä kiusaantumiseen ja häpeään.

Noloja tilanteita on luvassa, mutta kaikesta opitaan ja selvitään.

Yle Areena